ΔΝΤ : Ο Ντέιβιντ Λίπτον «προσωρινά» στη θέση της Κριστίν Λαγκάρντ
Ο δεύτερος τη τάξει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) Ντέιβιντ Λίπτον ορίστηκε προσωρινός αντικαταστάτης της Γενικής Διευθύντριας του χρηματοπιστωτικού θεσμού της Ουάσιγκτον, της Κριστίν Λαγκάρντ.
Ο δεύτερος τη τάξει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), ο Αμερικανός Ντέιβιντ Λίπτον, ορίστηκε χθες Τρίτη προσωρινός αντικαταστάτης της Γενικής Διευθύντριας του χρηματοπιστωτικού θεσμού της Ουάσιγκτον, της Κριστίν Λαγκάρντ, που επελέγη για να αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), διαδεχόμενη τον Μάριο Ντράγκι.
«Αποδεχόμαστε την απόφαση»
«Αποδεχόμαστε την απόφαση της κυρίας Λαγκάρντ να αποποιηθεί προσωρινά τις ευθύνες της στους κόλπους του ΔΝΤ για τη διάρκεια της περιόδου [εξέτασης] της υποψηφιότητας [της για την προεδρία της ΕΚΤ]. Περιβάλλουμε με την απόλυτη εμπιστοσύνη μας τον Ντέιβιντ Λίπτον, προσωρινό γενικό διευθυντή του ΔΝΤ», αναφέρει δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τον θεσμό, η γενική διεύθυνση του οποίου ανατίθεται συνήθως σε κάποια προσωπικότητα από την Ευρώπη.
Στην ανακοίνωση δεν γίνεται νύξη για τη διαδικασία εξεύρεσης του επόμενου γενικού διευθυντή ή της επόμενης γενικής διευθύντριας του Ταμείου.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.