Φωτογραφίες: Automedia

Μια νέα σειρά εικόνων που αποτυπώνουν ευκρινώς την νέα γενιά της GLA δίνουν μια πρώτη γεύση για τη διαμόρφωση του επόμενου κεφαλαίου στην πορεία του μικρότερου SUV της γερμανικής φίρμας το οποίο θα μείνει πιστό στην crossover υπόστασή του και στις καμπύλες αναλογίες του, αφήνοντας στην πρωτοεμφανιζόμενη και πιο τετραγωνισμένη GLB τον χώρο που της αναλογεί.

Παρά τις αντίστοιχες αναλογίες με την μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή της, η GLA δεν μπορεί να κρύψει τις αυξημένες διαστάσεις της προς πάσα κατεύθυνση που αναμένεται να εξασφαλίσουν περισσότερο χώρο και κατ΄επέκταση άνεση για τους επιβαίνοντες ενώ αυξημένη δείχνει και η απόστασή της από το έδαφος.

Σε αισθητικό επίπεδο οι λεπτομέρειες αναμένεται να μιμηθούν τις αλλαγές που έχει εισαγάγει η A-Class και οι παράγωγές της εκδόσεις και από την οποία άλλωστε προέρχεται και η εμπροσθοκίνητη αρχιτεκτονική όπου βασίζεται η νέα GLA.

Την ίδια προέλευση αναμένεται να έχει και η γκάμα κινητήρων που θα ξεκινά από τον βενζινοκινητήρα των 1,3 λίτρων σε εκδοχές ισχύος από 109 έως 163 ίππους και ο οποίος θα δίνει τη σκυτάλη σε δίλιτρους κινητήρες βενζίνης με απόδοση από 190 έως 224 ίππους. Οι ισχυρότερες εκδόσεις θα συνδυάζονται και με σύστημα τετρακίνησης ενώ όπως ισχύει και για την A-Class η πλειονότητα των εκδόσεων επωφελείται από αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων.

Οι επιλογές diesel θα ξεκινούν από μοτέρ 1,5 λίτρων με ισχύ 116 ίππους φτάνοντας σε δίλιτρο με απόδοση 190 ίππων σε δικίνητες ή τετρακίνητες εκδόσεις.

Φυσικά από την γκάμα και της GLA δεν θα λείψουν οι εκδόσεις με την υπογραφή AMG, με την εισαγωγική AMG GLA 35 ισχύος 306 ίππων να μην αποτελεί εξαίρεση ούτε από το μικρότερο crossover της Mercedes-Benz. Eπικεφαλής της γκάμας θα τεθεί η έκδοση GLA 45 η οποία σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα προσφέρει ισχύ πέριξ των 420 ίππων, και για τις ιδιαιτερότητες της οποίας αναμένεται να πάρουμε μια γεύση από την επικείμενη Α 45 AMG η οποία θα είναι η πρώτη που θα λάβει το χρίσμα του νέου όσο και πανίσχυρου κινητήρα του Affalterbach.

Ίσως αποτελεί πλεονασμό με δεδομένο τον μεγάλο αριθμό μοντέλων που επωφελούνται πλέον από το ευφυές σύστημα MBUX της Mercedes-Benz, αλλά θα πρέπει να αναφερθεί ότι η GLA δεν θα αποτελέσει εξαίρεση από τον κανόνα ο οποίος αναμένεται να διαμορφώσει αναλόγως το εσωτερικό της εξ ου και θα είναι πολύ διαφορετικό από την μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή της.

Γράψτε το σχόλιο σας