Σάλο προκάλεσε μια αναφορά του Ευκλείδη Τσακαλώτου σε συνέντευξη που έδωσε στο ραδιόφωνο real 94,5 της Θεσσαλονίκης. Ο υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος στα επιτεύγματα της κυβέρνησης και σχετικά με το αν θα γίνει πρόωρη αποπληρωμή του δανείου προς το ΔΝΤ απάντησε:

«Δεν ξέρω πόσο ξέρουν τις λεπτομέρειες αυτοί που μας ακούν, το ΔΝΤ έχει πολύ ακριβό χρέος, δηλαδή είναι ένα ιδιαίτερα μεγάλο κομμάτι του 3-4 δις είναι 5 και, ενώ εμείς μπορούμε τώρα να δανειστούμε με 3,4% και τα δάνεια του ESM το μεγάλο κομμάτι του χρέους μας είναι 1,5%. Άρα όταν αγοράζεις πρόωρα βοηθάς να αναδιαρθρωθεί αυτό το χρέος και να υπάρχουν περισσότερες δαπάνες και μείωση φόρων και για κοινωνικές δαπάνες.

Δηλαδή όταν η Νέα Δημοκρατία μας κατηγορεί ότι τους αφήνουμε καμένη γη, είναι μια αστεία υπόθεση. Τους αφήνουμε και αναδιαρθρωμένο χρέος».

Η τελευταία εξελήφθη από τη Νέα Δημοκρατία, κι όχι μόνο ως ομολογία ήττας του ΣΥΡΙΖΑ και παράδοσης της εξουσίας στη ΝΔ. Αλλά σε κάθε περίπτωση πηγές του υπουργείου Οικονομικών διέψευδαν ότι εννοούσε κάτι τέτοιο.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο κ. Τσακαλώτος έγινε ξανά στόχος καθώς είχε εμμέσως παραδεχθεί ότι θα χάσουν τις εκλογές: « Για το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων «είναι πιθανό να έρθουν (σ.σ. η ΝΔ) στην εξουσία. Στην ατυχή περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, αν αυτό ήταν ένα από τα βασικά στοιχεία όσων θα ήθελαν να κάνουν, θα τους στηρίζαμε».

Η δήλωση αυτή είχε προκαλέσει ξανά αντιδράσεις που και πάλι ο κ. Τσακαλώτος διέψευσε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο