Αισιόδοξος για την πορεία της «Προοδευτικής Συμμαχίας» εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας. Αν και τα μηνύματα από την εκδήλωση του Γαλατσίου δεν ήταν τόσο θετικά όσο θέλει να τα παρουσιάζει, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «ηχηρό μήνυμα» που έστειλαν οι προοδευτικοί πολίτες και υποστήριξε ότι «το Γαλάτσι ήταν μόνο η αρχή».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι «οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες στο Γαλάτσι έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα. Ένα μήνυμα συμμετοχής, αποφασιστικότητας, νίκης. Καθήκον του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή η ευρεία, Προοδευτική Συμμαχία να πάρει σάρκα και οστά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με κινητοποίηση των οργανωμένων δυνάμεων του κόμματος και της Νεολαίας, των στελεχών και των βουλευτών μας».

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός όχι μόνο παροτρύνει τα στελέχη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να κινητοποιηθούν για να πάρει η Προοδευτική Συμμαχία «σάρκα και οστά», αλλά παράλληλα θέλει και να δημιουργηθούν «τοπικές οργανώσεις» ανά τη χώρα.

Όπως είπε στην Κεντρική Επιτροπή: «Η Προοδευτική Συμμαχία πρέπει να γίνει ο μεγάλος μαζικός χώρος συνάντησης των μελών μας με όλους τους προοδευτικούς πολίτες που έχουν τις ίδιες αγωνίες και το ίδιο όραμα για το προοδευτικό μετασχηματισμό της ελληνικής κοινωνίας.

»Και, στόχος μας το επόμενο διάστημα, πέραν από τη συγκρότηση της κεντρικής εκλογικής επιτροπής, είναι η προσπάθεια οργάνωσης επιτροπών στήριξης της Προοδευτικής Συμμαχίας σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς».

Γράψτε το σχόλιό σας