Αν και με διαστάσεις μήκος 4,165 μ. και πλάτος 1,8 μέτρα το νεανικής αισθητικής Kona δεν είναι αυτό που θα αποκαλούσε κανείς μεγάλο, η Hyundai αποφάσισε να μην αφήσει ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία της γεωμετρικής δημοτικότητας των μικρών crossover, δημιουργώντας ένα ακόμα μικρότερο εκπρόσωπο του είδους το οποίο συστήνεται αρχικά μέσω μιας σειράς σκίτσων.
Το Venue, όπως ονομάζεται το νέο μικρότερο SUV των Κορεατών, θα πραγματοποιήσει όλως παραδόξως -λόγω μεγέθους- την πρεμιέρα του ως πρωτότυπο στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στο πλαίσιο της έκθεσης της Νέας Υόρκης στις 17 Απριλίου, αν και το πέρασμα του στην Ευρώπη θα πρέπει να θεωρείται κάτι παραπάνω από δεδομένο.

Μέχρι τότε τα σκίτσα που έχει δώσει στη δημοσιότητα η Hyundai, εκτός από το περιορισμένο χωροταξικό του αποτύπωμα προδίδουν τη σχεδιαστική του συνάφεια με το Kona αλλά και την ίδια έμφαση σε δίπτυχο εκκεντρικότητας και αιχμηρού design.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς η σχεδίαση αναμένεται να διαφοροποιηθεί όταν το πρωτότυπο μετουσιωθεί σε έκδοση παραγωγής, ωστόσο, όπως απέδειξε το παράδειγμα του Kona, αυτό που θα εκλείψει είναι ορισμένα χαρακτηριστικά όπως για παράδειγμα οι χαρακτηριστικά μεγάλοι τροχοί, η τρίθυρη υπόσταση του αμαξώματος η οποία θα αντικατασταθεί με το πρακτικότερο πεντάθυρο layout καθώς και η υποψία διαιρούμενης θύρας πορτ μπαγκάζ, χωρίς ωστόσο να χαθεί το νεανικό ύφος της αισθητικής.

Παράλληλα, όπως αφήνουν να εννοηθεί τα πρώτα σκίτσα από το εσωτερικό του η Hyundai έχει καταβάλλει αξιέπαινες προσπάθειες να το διαχωρίσει από το Kona, προσθέτοντας ένα επιπλέον ανοιχτό χώρο αποθήκευσης στη δεξιά πλευρά του ταμπλό ενώ αναβαθμισμένη προδιαγράφεται και η σχεδίαση της κεντρικής κονσόλας όπου εκτός από μια βελτιωμένη σχεδιαστικά εκδοχή της οθόνης του infotainment, το Venue δείχνει να διαθέτει και μια πιο εξορθολογισμένη αισθητική σε ό,τι αφορά τον καταμερισμό των διακοπτών.

Επίσης, όπως αφήνουν να εννοηθεί τα πρώτα αυτά σκίτσα, το Venue θα προσφέρει μια γενναιόδωρη παλέτα επιλογών σε ό,τι αφορά τους χρωματισμούς αλλά και τη δυνατότητα επιλογής αυτόματου κιβωτίου.