ΗΠΑ: Από «ερωτική ξηρασία» πλήττονται οι νέοι Αμερικανοί
Οι νέοι Αμερικανοί έχουν χάσει την επιθυμία για σεξ; Το ποσοστό των ενηλίκων που δεν είχαν καμία σεξουαλική επαφή έσπασε κάθε ρεκόρ το 2018, ιδίως μεταξύ των νεαρών ανδρών ηλικίας από 18 έως 29 ετών, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Washington Post
Οι νέοι Αμερικανοί έχουν χάσει την επιθυμία για σεξ; Το ποσοστό των ενηλίκων που δεν είχαν καμία σεξουαλική επαφή έσπασε κάθε ρεκόρ το 2018, ιδίως μεταξύ των νεαρών ανδρών ηλικίας από 18 έως 29 ετών, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Washington Post.
Η εφημερίδα, αναλύοντας τα νέα δεδομένα που συνέλεξε το ινστιτούτο General Social Survey, διαπιστώνει ότι το ποσοστό των νέων 18-29 ετών που δήλωσαν ότι πέρσι δεν έκαναν καθόλου σεξ έφθασε το 23%, δηλαδή σχεδόν ένας στους τέσσερις.
Το ποσοστό αυτό ήταν 8% το 2008 και 14% το 1989.
Οι άνδρες, με ποσοστό 28% (τριπλάσιος αριθμός σε σύγκριση με το 2008), πλήττονται περισσότερο από αυτήν την «ερωτική ξηρασία».
Οι γυναίκες εμφανίζονται πιο «δραστήριες», αφού μόνο το 18% δηλώνει ότι δεν είχε καμία ερωτική επαφή μέσα σε διάστημα 12 μηνών.
Συγκριτικά, οι μεγαλύτερες ηλικίες είναι πολύ πιο δραστήριες: στην ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών μόνο το 7% και στην ηλικιακή ομάδα 50-59 ετών το 13% δήλωσαν ότι δεν είχαν καμία σεξουαλική επαφή.
Πώς εξηγείται αυτό το φαινόμενο; Σύμφωνα με την ψυχολόγο στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο Τζιν Τουίντζι, ολοένα και περισσότεροι νέοι δεν έχουν σύντροφο.
Η πτώση της σεξουαλικής δραστηριότητας συνολικά οφείλεται επίσης στη γήρανση του πληθυσμού.
Οι Αμερικανοί άνω των 60 ετών είναι πλέον το 26% του πληθυσμού (από 18% το 1996).
Όμως, μετά τα 60 το ποσοστό σεξουαλικής αδράνειας φθάνει το 50%, κάτι που σημαίνει ότι όσο αυξάνεται ο αριθμός των ηλικιωμένων τόσο αυξάνεται και το ποσοστό επί του συνόλου του πληθυσμού.
Ακόμη και στους σεξουαλικά ενεργούς ενήλικες, το ποσοστό εκείνων που κάνουν σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα μειώθηκε στο 39% από 51% που ήταν το 1996, κάτι που η Τουίντζι αποδίδει κυρίως στο διαδίκτυο.
«Σήμερα, στις 10 το βράδυ, υπάρχουν πολύ περισσότερα πράγματα για να κάνει κανείς σε σύγκριση με 20 χρόνια πριν» σημείωσε.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
- Εξαφάνιση 16χρονης στην Πάτρα – Εμφανίστηκε αυτοβούλως ο άνδρας που συνομιλούσε με την ανήλικη
- Η «Ιθάκη» πλαγιοκοπεί το ΠΑΣΟΚ – Ο Τσίπρας έλκει τους 40+ του Ανδρουλάκη
- Νίκος Γαβριήλ Πεντζίκης: «Πάνω στα βάσανα που επιβάλλει ο άνθρωπος στον άνθρωπο»
- Η απάντηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Μόσχα: Ευφάνταστα σενάρια, ψευδείς ειδήσεις, ύβρεις, κατασκευασμένες πληροφορίες
- Προκλητικός ο Π. Μαρινάκης, απειλεί τους αγρότες – Ξορκίζει τις συνελεύσεις, βλέπει κομματικά εγκάθετους στα μπλόκα
- Εξεταστική: Να κατατεθεί η επιστολή παραίτησης των ορκωτών λογιστών του ΟΠΕΚΕΠΕ ζητούν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
- Πώς θα παίξει ο Άρης στον προημιτελικό με τον Παναθηναϊκό
- «Μια νύχτα μόνο»: Τι θα δούμε στα επόμενα επεισόδια στο MEGA
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442