BCL : Η ΑΕΚ για τα κεκτημένα, ο ΠΑΟΚ τα… ρέστα του
Τα φώτα στρέφονται απόψε στο κλειστό του ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (13/3, 19:30, ΕΡΤ Sports) στη ρεβάνς του 84-75 που είχε επικρατήσει η Ένωση στην Πυλαία για το πρώτο ματς των «16» του BCL. Δυναμική παρουσία αναμένεται από τον κόσμο της «Βασίλισσας» με την προπώληση των εισιτηρίων να είναι εντυπωσιακή
Τις διαφορές τους στη φάση των «16» του Basketball Champions League θα λύσουν απόψε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ( (13/3, 19:30, ΟΑΚΑ, ΕΡΤ Sports) με την Ένωση να είναι γηπεδούχος και να έχει επιπλέον ως δικλείδα ασφαλείας το +9 από την εκτός έδρας νίκη στο πρώτο ματς στην Πυλαία (75-84).
Οι Κιτρινόμαυροι, που αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα την εβδομάδα που μεσολάβησε από το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων, δεν θα έχει τους γνωστούς απόντες Ξανθόπουλο και Καββαδά, ενώ ο Θίοντορ που ακολούθησε ειδική θεραπεία για το πρόβλημα μετά το ματς με τον Χολαργό δεν κατάφερε να προπονηθεί ούτε χθες και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου δεν θα είναι ούτε αυτός στη διάθεση του Λούκα Μπάνκι.
Η Ένωση στοχεύει στη νίκη κι όχι στη διαφύλαξη της διαφοράς ώστε να μην μπει σε περιπέτειες κάτι που έχουν καταστήσει σαφές από τη λήξη του πρώτου ματς όλοι στην ομάδα με τις δηλώσεις τους.
Ο ΠΑΟΚ που βρίσκεται από την Τρίτη στην Αθήνα και προπονήθηκε το βράδυ της ίδιας μέρας στο κλειστό «Νίκος Γκάλης», ταξίδεψε με 11 παίκτες στη διάθεση του Βασίλη Παπαθεοδώρου. Εκτός είναι μόνο ο Τζαμάλ Τζόουνς ο οποίος είναι γνωστό ότι χάνει το υπόλοιπο της σεζόν λόγω επέμβασης στο γόνατο. Μαζί με την αποστολή βρίσκεται κι ο Μπάνε Πρέλεβιτς ο οποίος θα είναι στο πλευρό της ομάδας.
Για τους «ασπρόμαυρους» τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα καθώς καλούνται να πάρουν όχι απλά τη νίκη αλλά και μια διαφορά 10 πόντων ώστε να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ επικρατήσει με 9 πόντους διαφορά της ΑΕΚ, τότε το ματς θα οδηγηθεί στην παράταση. Αν το παιχνίδι λήξει ισόπαλο στην κανονική διάρκεια, προκρίνεται η ΑΕΚ λόγω του +9 της περασμένης Τρίτης.
Οι «κιτρινόμαυροι» θα έχουν και τη δυναμική συμπαράσταση του κόσμου τους που αναμένεται να δώσει βροντερό παρόν καθώς εκτιμάται ότι στο ΟΑΚΑ θα βρεθούν περισσότεροι από 12.000 οπαδοί της ΑΕΚ.
Με δύο γκολ στο πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης, η Φιορεντίνα «καθάρισε» από νωρίς το ντέρμπι παραμονής με την Κρεμονέζε (4-1) κι ένα σημαντικό βήμα για τη σωτηρία της.
Ο Λούκα Βιλντόζα μίλησε στο «meridiansports» και μεταξύ άλλων χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό φαβορί για την κατάκτηση της Euroleague, ενώ στάθηκε στην σημασία της επιστροφής του Λεσόρ για τον Παναθηναϊκό.
Ο Κέντρικ Ναν ζήτησε και πήρε άδεια για να μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες για να παραβρεθεί στην κηδεία της γιαγιάς του. Στη διάθεση του Αταμάν για το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα.