ΕΔΕ για τον θάνατο 15χρονης στο ΠΙΚΠΑ Βούλας ζητά η ΕΣΑμεΑ
Έρευνα για τον θάνατο της 15χρονης στο ΠΙΚΠΑ Βούλας ζητά η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), απευθυνόμενο στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Αττικής
Έρευνα για τον θάνατο της 15χρονης στο ΠΙΚΠΑ Βούλας ζητά η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), απευθυνόμενο στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Αττικής.
Όπως επισημαίνει η ΕΣΑμεΑ στην ανακοίνωσή της, η 15χρονη «είχε περάσει σχεδόν όλη της τη ζωή στο γνωστό ίδρυμα Λεχαινών. Ο αιφνίδιος θάνατός της συγκλόνισε ολόκληρη την αναπηρική οικογένεια, καθώς δεν είναι ο πρώτος που προέρχεται μέσα από ένα περιβάλλον εγκατάλειψης».
Για το σκοπό αυτό ζητά ΕΔΕ και δημοσίευση του πορίσματος «προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια τραγικά περιστατικά οπουδήποτε, σε κάθε δομή κλειστής περίθαλψης όπου διαβιούν άτομα με βαριές αναπηρίες».
Αναλυτικά η ανακοίνωσή της Συνομοσπονδίας:
Έρευνα εδώ και τώρα για το θάνατο της 15χρονης στο ΠΙΚΠΑ Βούλας
15 χρονών νεκρή στο ΠΙΚΠΑ Βούλας, η Έλλη είχε περάσει σχεδόν όλη της τη ζωή στο γνωστό ίδρυμα Λεχαινών. Ο αιφνίδιος θάνατός της συγκλόνισε ολόκληρη την αναπηρική οικογένεια, καθώς δεν είναι ο πρώτος που προέρχεται μέσα από ένα περιβάλλον εγκατάλειψης.
Η ΕΣΑμεΑ ζητά το σεβασμό στη μνήμη της ως ελάχιστο φόρο τιμής. Ταυτόχρονα απευθύνει διάβημα προς το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Αττικής, στο οποίο ανήκει το ΠΙΚΠΑ Βούλας, και προσωπικά στη διοικήτριά της να διενεργήσει άμεσα ΕΔΕ: τόσο για να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες προήλθε ο άδικος χαμός της Έλλης, όσο και για να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.
Αναμένουμε τη δημοσίευση του πορίσματος προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια τραγικά περιστατικά οπουδήποτε, σε κάθε δομή κλειστής περίθαλψης όπου διαβιούν άτομα με βαριές αναπηρίες.
- Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε επίσημα τη συμφωνία του με τον Μόντε Μόρις
- Αυστρία: Ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον πρώην μεγιστάνα Ρενέ Μπένκο για απάτη
- Σαμσουνσπόρ: «Όχι» στους οπαδούς της που ζήτησαν να παίξει κόντρα στην ΑΕΚ με εμφάνιση που θυμίζει τον Κεμάλ
- Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]
- Nikon Comedy Wildlife Awards 2025: Γορίλας μπαλαρίνος στην κορυφή – Από αλεπούδες break-dancers σε ερωδιό σέρφερ, όλοι οι νικητές
- Phishing: Πώς εξελίχθηκαν οι επιθέσεις το 2025
- Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός 10-12: Πήραν το ντέρμπι κι έκαναν το «12Χ12» οι ερυθρόλευκες
- Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)











![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-118x85.jpg)
![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442