Με τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας (96-84) να δεσπόζει, ολοκληρώθηκε το δεύτερο μισό της 15ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου της Euroleague.
Οι πράσινοι, στο ντεμπούτο του Ρικ Πιτίνο στον πάγκο τους, πήραν τεράστια ανάσα στη μάχη για την πρόκριση στα πλέι οφ, πανηγυρίζοντας το 7ο ροζ φύλλο. Από την άλλη η «ομάδα του στρατού» γνώρισε την 4η ήττα, χάνοντας έδαφος για την πρωτιά στην κανονική περίοδο.
Στο άλλο μεγάλο ματς της ημέρας, η Φενέρμπαχτσε «λύγισε» και την Ρεάλ Μαδρίτης, επικρατώντας στην Τουρκία με 65-63. Ετσι η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πήρε το ρεκόρ της στο εντυπωσιακό 14-1, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο. Τρίτη ήττα για τη βασίλισσα.
Τέλος στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα, η πρωτάρα Γκραν Κανάρια «λύγισε» μία ακόμη ομάδα στην έδρα της. Ο λόγος για την Ζαλγκίρις Κάουνας, με το συγκρότημα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους γνώρισε την 8η ήττα της, με τους Ισπανούς να παίρνουν το 6ο ροζ φύλλο.
Ετσι δημιουργήθηκε μια ισορροπία του… τρόμου με τέσσερις ομάδες να έχουν ρεκόρ 7-8, μεταξύ των οποίων και ο Παναθηναϊκός.
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ξεκαθάρισε πως θα γυρίσει στους πάγκους μόνο αν βρει το κατάλληλο κίνητρο και ο Άρης Betsson του Ρίτσαρντ Σιάο δείχνει ικανός να του το προσφέρει στο προσεχές μέλλον.