Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αν το γκολ του Μακέντα το έβαζε ο Κριστιάνο...

Αν το γκολ του Μακέντα το έβαζε ο Κριστιάνο…

Το 90% των επιθετικών θα προτιμούσε να κάνει κάτι διαφορετικό. Ο Ιταλός σκέφτηκε το... μαγικό. Και το εκτέλεσε αριστοτεχνικά.

Η μπάλα έρχεται από ψηλά, με αρκετή δύναμη και διαγώνια. Είναι δύσκολα «διαχειρίσιμη» με τον τρόπο που ο Μακέντα έχει το κορμί του και με τον τρόπο που τρέχει. Τρέχει κάθετα προς την εστία, με την μπάλα να έρχεται διαγώνια και δύο αμυντικούς δίπλα του να τον ακολουθούν. Το 90% των ποδοσφαιριστών σε όλο τον πλανήτη θα έκαναν κάτι διαφορετικό.

Είτε θα προσπαθούσαν να κοντρολάρουν με το εξωτερικό, είτε με το στήθος, είτε να εκτελέσουν με τη μία. Ο Ιταλός έκανε κάτι… μαγικό. Έβαλε το πλασέ του δεξιού του ποδιού (αντίθετο πόδι σε σχέση με την κίνηση που κάνει και τον τρόπο που έρχεται η μπάλα). Έβαλε το μέσα μέρος του παπουτσιού του. Ανεπανάληπτο! Και όχι μόνο το έκανε, αλλά το πέτυχε κιόλας. Και το ολοκλήρωσε ακόμα πιο μαγικά.

Με το άγγιγμα που κάνει, στρώνει την μπάλα ακριβώς εκεί που τη θέλει. Δημιουργεί χώρο για τον εαυτό του, αφήνοντας την απόσταση που χρειάζεται από τους δύο αμυντικούς, ώστε να μην προλάβουν να έρθουν σε επαφή με την μπάλα.

Ο Ρισβάνης, στην ύστατη προσπάθεια να τον προλάβει, κάνει τάκλιν… θανάτου, που αν η μπάλα δεν έμπαινε μέσα θα δινόταν πέναλτι (πιθανόν από εκεί προήλθε και ο τραυματισμός του Μακέντα).

Και η εκτέλεσε είναι αριστοτεχνική. Με τη μία, με το αριστερό πόδι, στο ύψος που χρειάζεται για να αποφύγει την καλή έξοδο και το «άπλωμα» του Μέγιερι προκειμένου να του κλείσει το οπτικό πεδίο. Γκολ – ποίημα. Σκέτη μαγεία. Αν αυτό το γκολ το είχε πετύχει ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Μέσι, ο Νεϊμάρ ή κάποιος άλλος ποδοσφαιριστής παγκόσμιας κλάσης, σήμερα θα υπήρχαν αφιερώματα σε όλο τον κόσμο.

Το γκολ που βάζει ο Μακέντα είναι γκολ παγκόσμιας κλάσης και σπάνιας ομορφιάς. Με τεράστιο βαθμό δυσκολίας. Είναι ένα από τα πιο όμορφα γκολ της χρονιάς και σίγουρα το πιο όμορφο της αγωνιστικής.

Τη δόξα θα του την έκλεβε μονάχα ο Μπουζούκης και το μαγικό που σκέφτηκε να σκοράρει από τη σέντρα του γηπέδου, με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω απ’ το δοκάρι του Μέγιερι. Ο μικρός έχει τόσο ποδοσφαιρικό θράσος, που αργά ή γρήγορα θα μας κάνει να τρίβουμε τα μάτια μας με κάποια ενέργειά του. Μέχρι τότε, θα βλέπουμε ξανά και ξανά το υπέροχο γκολ του Ιταλού, που θύμισε και λίγο… Μάρκους Μπεργκ.

Δείτε το ξανά και κάντε τις συγκρίσεις:

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024