Ισπανία: Σύλληψη άνδρα που απειλούσε να σκοτώσει τον Πέδρο Σάντσεθ
Ένας άνδρας, ο οποίος είχε στη κατοχή του οπλοστάσιο και ο οποίος είχε απειλήσει στο Διαδίκτυο ότι θα σκοτώσει τον Ισπανό πρωθυπουργό, Πέδρο Σάντσεθ, συνελήφθη τον Σεπτέμβριο κοντά στη Βαρκελώνη, ανακοίνωσαν σήμερα, Πέμπτη, οι αρχές
Ένας άνδρας, ο οποίος είχε στη κατοχή του οπλοστάσιο και ο οποίος είχε απειλήσει στο Διαδίκτυο ότι θα σκοτώσει τον Ισπανό πρωθυπουργό, Πέδρο Σάντσεθ, συνελήφθη τον Σεπτέμβριο κοντά στη Βαρκελώνη, ανακοίνωσαν σήμερα, Πέμπτη, οι αρχές.
«Ένας άνδρας ο οποίος διατεινόταν ότι θα σκότωνε τον πρόεδρο της κυβέρνησης Πέδρο Σάντσεθ συνελήφθη στην Τεράσα», μια πόλη που βρίσκεται βορειοδυτικά της Βαρκελώνης, ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter η καταλανική αστυνομία Mossos d’Esquadra, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία της εφημερίδας Publico.
Ο άνθρωπος αυτός «ο οποίος είχε ένα οπλοστάσιο στην κατοικία του, βρίσκεται ήδη στη φυλακή», πρόσθεσαν.
Σύμφωνα με την Publico, ο 63χρονος άνδρας είχε απειλήσει τον Σάντσεθ λόγω της απόφασης της σοσιαλιστικής κυβέρνησης για εκταφή των οστών του πρώην δικτάτορα Φρανθίσκο Φράνκο από το μαυσωλείο του. Στην κατοχή του βρέθηκαν κυρίως τουφέκια ακριβείας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των καταλανικών δικαστικών αρχών, ο άνδρας προφυλακίστηκε στις 21 Σεπτεμβρίου με τις κατηγορίες της «συνωμοσίας για επίθεση εναντίον μιας αρχής με τη χρήση όπλου», των «σοβαρών απειλών» και της «παράνομης κατοχής όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών».
Το οπλοστάσιο αυτό ήταν «σημαντικό, με πολλά όπλα», κάτι που «ενισχύει την αξιοπιστία των απειλών» που είχαν διατυπωθεί στο διαδίκτυο, διευκρίνισε εκπρόσωπος των δικαστικών αρχών της Καταλωνίας.

Από την έρευνα θα προσδιοριστεί στο εξής αν οι απειλές αυτές ήταν πραγματικές, είπε ακόμη.
«Η ασφάλεια του προέδρου (της κυβέρνησης), ποτέ δεν τέθηκε σε κίνδυνο», ανέφερε η κυβέρνηση σε μια ανακοίνωση όπου υπογραμμίζει πως «αυτό το είδος των απειλών ήταν μια σταθερά».
- Σπείρα με έδρα στη Βουλγαρία διέπραττε τηλεφωνικές απάτες σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική – Εξιχνιάστηκαν 41 υποθέσεις
- Βγάζουν στη σέντρα τον Λανουά με διαρροές ορισμών
- Χατζηβασιλείου: Ελέγχομαι για αδίκημα που δεν διαπράχθηκε – Επανέρχεται περσινή υπόθεση χωρίς νέα στοιχεία
- Ο Μαγκουάιρ μένει στο Ολντ Τράφορντ
- «Εσύ τη σκότωσες» – Δαίμονες, εξάρτηση και μια θηλιά – Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ μέσα από τα ημερολόγια του
- Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ ξέρει ότι αμφισβητείται, αλλά δεν έχει… ενημερωθεί
- Artemis II: Η ανθρωπότητα από την αθέατη πλευρά της Σελήνης – Εικόνες που κόβουν την ανάσα
- «Στη λίστα του Παναθηναϊκού ο Τρεντ Φόρεστ» (pic+vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/patrick-boucher-70pm04yEWTA-unsplash-1-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442