Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Γούστα» που αξίζει να πληρώσει

«Γούστα» που αξίζει να πληρώσει

Η τριάδα των Μπογέ, Πόνσε και Λιβάγια στην επίθεση, που είδαμε την Κυριακή για πρώτη φορά, φτάνει και περισσεύει για να «καθαρίσουν» οι πρωταθλητές όχι μόνο τον Άρη, αλλά οποιονδήποτε αντίπαλο εντός Ελλάδας

Η ΑΕΚ μπορεί να είχε απέναντι στον Άρη στον πάγκο Μάνταλο, Μπακασέτα, Σιμόες, εκτός αποστολής Τσιγκρίνσκι και Κλωναρίδη, ενώ απουσίαζαν και οι Λόπες, Αλμπάνης, όμως αυτό δεν την εμπόδισε να φτάσει σε μια άνετη νίκη.

Η τριάδα των Μπογέ, Πόνσε και Λιβάγια στην επίθεση, που είδαμε την Κυριακή για πρώτη φορά, φτάνει και περισσεύει για να «καθαρίσουν» οι πρωταθλητές όχι μόνο τον Άρη, αλλά οποιονδήποτε αντίπαλο εντός Ελλάδας.

Επειδή για τον Λιβάγια δεν είναι νέο, αφού καταλάβαμε όλοι από πέρυσι τις δυνατότητές του, που έστω και αργά τις αντιλήφθηκαν και οι συμπατριώτες και τον λογίζουν ως βασική λύση στη γραμμή κρούσης των φιναλίστ του Μουντιάλ, δεν θα πω πολλά. Θα σταθώ περισσότερο σε αυτό το δίδυμο από την Αργεντινή, που χθες μας χάρισε την πρώτη του παράσταση. Από τις πολλές που θα δούμε φέτος, αρκεί αμφότεροι να είναι γεροί. Δεν θα χρειαστεί κάτι άλλο. Τα υπόλοιπα απλά θα τα απολαμβάνουμε.

Ο Πόνσε είναι ένας φορ-δολοφόνος, που έχει μια μοναδική αίσθηση του γκολ. Ένας επιθετικός στο στιλ και το σουλούπι του Αραούχο, αλλά εκτιμώ περισσότερο γκολτζής. Το «λένε» αυτό άλλωστε οι αριθμοί και τα γκολ του στην μέχρι τώρα παρουσία του στην ΑΕΚ, σε σχέση με εκείνη του «Τσίνο». Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως η Ρόμα έκανε σκληρά παζάρια με την ΑΕΚ προκειμένου να συμφωνήσει τελικά στην παραχώρησή του το καλοκαίρι και μέχρι τέλους, πίεσε ώστε πέραν της ρήτρας για την αγορά του, που είναι στα 6 εκατομμύρια ευρώ, θα διασφάλιζε και υψηλό ποσοστό μεταπώλησης, στην περίπτωση που η Ένωση την ενεργοποιούσε.

Ο Λούκας Μπογέ αποτέλεσε το καλοκαίρι την πιο δυνατή μεταγραφή της ΑΕΚ. Ένας παίκτης για χάρη του οποίου ο Ουζουνίδης και τα υπόλοιπα στελέχη του τιμ, ρίσκαραν και έκαναν υπομονή περισσότερο από όσο προέβλεπε ο σχεδιασμός, προκειμένου να τον φέρουν στην ομάδα.

Η περίπτωση του 22χρονου Αργεντινού είναι από εκείνες που σε κάνουν να χάνεις πιθανότατα το μέτρο στους χαρακτηρισμούς. Ένας ποδοσφαιριστής που συνδυάζει ταχύτητα, τεχνική, δύναμη σε βαθμό που προκαλεί… τρόμο, Και που κάνει επίσης σαφές, το πόσο έλειψε από την ΑΕΚ το προηγούμενο διάστημα.

ΑΕΚ το καλοκαίρι έκανε την πρώτη της μεγάλη επένδυση με την περίπτωση του Λιβάγια, δίνοντας 1,8 εκατομμύρια ευρώ στην Λας Πάλμας για να τον κάνει δικό της. Ενώ το καλοκαίρι που μας έρχεται, εφόσον το αποφασίσει, θα μπορεί να κάνει δικούς της τόσο τον Μπογέ όσο και τον Πόνσε, με ένα λίγο μεγαλύτερο ποσό. Μιας και εκεί φτάνει η πρώτη δόση των συνολικά 12 εκατομμυρίων ευρώ που θα πρέπει να καταβάλει στην επόμενη τριετία, για να αγοράσει τους δύο Αργεντινούς. Κι αν η συνέχεια είναι ανάλογη, τότε μάλλον θα κληθεί να το πράξει. Αφού τα… γούστα κοστίζουν και τα συγκεκριμένα, δείχνουν να αξίζουν τα λεφτά τους.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024