Κοντά σε ιστορική συμφωνία για το Brexit φέρεται να βρίσκονται ΕΕ – Ηνωμένο Βασίλειο όπως ενημέρωσε η βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, τα μέλη του υπουργικού της συμβουλίου, σύμφωνα με τους Financial Times.

Οι υπουργοί που ενημερώθηκαν για τις διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ δήλωσαν ότι το ζήτημα της Ιρλανδίας, ακανθώδες θέμα των συνομιλιών, βρίσκεται κοντά σε διευθέτηση, τονίζει το δημοσίευμα.

Ένας αξιωματούχος, που συμμετέχει στενά στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, είπε ότι η Μέι δεν συγκαλεί ποτέ το υπουργικό συμβούλιο για να αναφέρει στους υπουργούς πρόσφατες εξελίξεις και ως εκ τούτου έχω την αίσθηση ότι η συμφωνία πρακτικά έχει ολοκληρωθεί» τόνισε η πηγή αυτή στους FT.

Σημειώνεται ότι προ ημερών γινόταν λόγος ακόμα και για μαζική ανταρσία εναντίον της Μέι, σύμφωνα με τον Στιβ Μπέικερ, βουλευτή των Συντηρητικών, ο οποίος διετέλεσε υφυπουργός αρμόδιος για το Brexit στην κυβέρνησή της, αλλά αποχώρησε λόγω διαφωνιών. «Η εκτίμησή μου είναι ότι υπάρχουν τουλάχιστον 40 συνάδελφοί μου που δεν πρόκειται να δεχτούν το σχέδιο Τσέκερς για μια χώρα με το ένα πόδι εντός και με το άλλο εκτός ΕΕ».