Ούτε την Πέμπτη 27/9 δεν κατατέθηκε πρόταση από την ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Football League και ως εκ τούτου η διοργανώτρια αρχή της δεύτερης κατηγορίας αποφάσισε την αναβολή της κλήρωσης του πρωταθλήματος.
Η διαδικασία είχε προγραμματιστεί να διενεργηθεί την Παρασκευή 28/9, ενώ δύο ώρες νωρίτερα θα συνεδρίαζε και το ΔΣ της λίγκας. Το ραντεβού ωστόσο των εκπροσώπων των ομάδων έμελλε να ακυρωθεί μία μέρα πριν…
Από τη στιγμή που δεν έφτασε η ποεριβόητη πρόταση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα -την οποία αναμένουν ως μάνα εξ ουρανού οι περισσότες ΠΑΕ, λόγω της οικονομικής στενότητας- κρίθηκε ότι δεν χρειάζεται καν να συνεδριάσουν.
Αυτό σημαίνει ότι είναι πλέον στον αέρα και έναρξη του πρωταθλήματος που έχει οριστεί για τις 14 Οκτωβρίου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Football League:
«Σας ενημερώνουμε ότι η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της FOOTBALL LEAGUE, η οποία είχε ορισθεί για την Παρασκευή 28/09/2018 και ώρα 12:00΄ αναβάλλεται, διότι δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση ή συζήτηση σχετικά με την παραχώρηση τηλεοπτικών δικαιωμάτων για την αγωνιστική περίοδο 2018 – 2019. Ομοίως, και για τον ίδιο λόγο, αναβάλλεται και η Κλήρωση του Πρωταθλήματος».
Η ελευθερία (αίσθημα αυτονομίας) ενισχύει την ευτυχία σε όλο τον κόσμο, αλλά μια εκτεταμένη διεθνής μελέτη δείχνει ότι προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη χαρά σε πλουσιότερες χώρες,
Με τον Κώστα Σλούκα να έχει 26 πόντους και να μοιράζει 9 ασίστ, ο Παναθηναϊκός, έστω και λίγο... αγχωτικά, έφυγε νικητής από τη Γαλλία (78-79 τη Βιλερμπάν) για την 25η αγωνιστική της Euroleague.
Ο Ερυθρός Αστέρας συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και κόντρα στη Ντουμπάι BC (95-92 στο Βελιγράδι) για την 25η αγωνιστική. Ήταν η 4η σερί νίκη των Σέρβων, έχοντας κορυφαίους τους Νουόρα και Ιζουντού.