Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Από τις 30/9 οι διασταυρώσεις και τα πρόστιμα για οχήματα που δεν έχουν περάσει KTEO

Από τις 30/9 οι διασταυρώσεις και τα πρόστιμα για οχήματα που δεν έχουν περάσει KTEO

Οι ιδιοκτήτες των εκπρόθεσμων οχημάτων θα επιβαρύνονται με πρόστιμο 150 ευρώ.

Από τις 30 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων και παράλληλα, η διαδικασία επιβολής προστίμων, ύψους 150 ευρώ για τα οχήματα που δεν έχουν υποβληθεί εμπρόθεσμα στον προβλεπόμενο τεχνικό έλεγχο.

Αρχικά, τα πρόστιμα τα οποία θα βεβαιώνονται μέσω του Taxisnet, αφορούν ιδιοκτήτες οχημάτων για τα οποία έχουν παρέλθει έξι μήνες από την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης διενέργειας του τεχνικού ελέγχου, είτε πρόκειται για τον αρχικό είτε για τον επαναληπτικό τεχνικό έλεγχο.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, το πρόστιμο των 150 ευρώ δεν θα επιβάλλεται άπαξ, αλλά κάθε φορά που θα προκύπτει καθυστέρηση από τη διαδικασία των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ανεξαρτήτως του παραπάνω προστίμου, προβλέπεται επιπλέον πρόστιμο εκπρόθεσμου ελέγχου, το οποίο επιβάλλεται κατά τη διαδικασία στα ΚΤΕΟ, υπό την μορφή παραβόλου το ύψος του οποίου ξεκινά από 10 ευρώ και φτάνει έως και τα 140 ευρώ, ανάλογα με το διάστημα καθυστέρησης και την κατηγορία του οχήματος.

Υπενθυμίζεται ότι υποχρέωση τεχνικού ελέγχου από ΚΤΕΟ έχουν όλα τα κυκλοφορούντα οχήματα (αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες) σε τέσσερα χρόνια από την πρώτη τους κυκλοφορία και έπειτα κάθε δύο χρόνια. Για τα ταξί και τα βαρέα οχήματα προβλέπεται ετήσιος έλεγχος εξαρχής.

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024