Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Καρδίτσα: Οι μετασεισμοί αναστατώνουν τους κατοίκους

Καρδίτσα: Οι μετασεισμοί αναστατώνουν τους κατοίκους

Περισσότερα από 50 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές

Περισσότερα από 50 σπίτια στην ορεινή Καρδίτσα έχουν υποστεί ζημιές από τον σεισμό των 5 ρίχτερ που σημειώθηκε χθες στη λίμνη Πλαστήρα.

Οι μετασεισμοί συνεχίζονται ενώ ο σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος μιλώντας στο Star, τόνισε ότι όσοι κατοικούν σε παλιά σπίτια θα πρέπει να τα εγκαταλείψουν.

Είναι η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου στην Αργιθέα. Οι κολόνες στο ιερό έχουν κοπεί. Τοίχοι έχουν διαλυθεί, σοβάδες παντού. Ο σεισμός των5 ρίχτερ αλλοίωσε ακόμα και τις αγιογραφίες. Ορισμένες ζωγραφίστηκαν το 1958 όταν χτίστηκε η εκκλησία. Όπως βλέπετε, τα πρόσωπα των αγίων έχουν σβηστεί.

Από το πρωί ξεκίνησε ο έλεγχος στα σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές. Μέχρι στιγμής 50 έχουν ρωγμές.

Ο μεγαλύτερος μετασεισμός έγινε το πρωί και ήταν μεγέθους 3.3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ. Η γη θα συνεχίσει να κουνιέται για τις επόμενες δυο εβδομάδες, λένε οι σεισμολόγοι.

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα ρήγματα στην Θεσσαλία καθώς είναι μια περιοχή που μπορεί να δώσει σεισμό ακόμα και πάνω από 6 ρίχτερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο