Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο : Ασημένιο μετάλλιο για την εθνική γυναικών
Η ελληνική ομάδα ηττήθηκε στον τελικό από την Ολλανδία με 6-4, ωστόσο η παρουσία της στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική για το μέλλον
Η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών θα επσιτρέψει στην Αθήνα με το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βαρκελώνης. Η ελληνική ομάδα ηττήθηκε στον τελικό από την Ολλανδία με 6-4, ωστόσο η παρουσία της στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική σε ότι αφορά το μέλλον. Ο Γιώργος Μορφέσης παρουσίασε μία νεανική ομάδα πλαισιωμένη και από έμπειρες αθλήτριες και το ασημένιο μετάλλιο είναι μεγάλη επιτυχία. Οσο για την Ολλανδία επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης ύστερα από 25 χρόνια.
Η ελληνική ομάδα μπλοκαρίστηκε από την άμυνα της Ολλανδίας (κορυφαία της διοργάνωσης) και δεν μπορούσε να βρει εύκολα το γκολ. Οι επιλογές ήταν λανθασμένες, ενώ και η τερματοφύλακας της Ολλανδίας Σαρτς είχε εξαιρετικές επεμβάσεις.
Τα κορίτσια αποχώρησαν δακρυσμένα από την πισίνα «Μπερνάτ Πικορνέλ» και ίσως αυτό να είναι το μεγαλύτερο κέρδος της ελληνικής ομάδας, η οποία νιώθει την πίκρα της ήττας σε έναν τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, τη στιγμή επτά από τις 13 παίκτριες είναι μέχρι 21 ετών. Είναι στο χέρι τους η αποψινή απογοήτευση να γίνει κινητήριος δύναμη για το μέλλον και η διοργάνωση της Βαρκελόνης να περάσει στην ιστορία ως η μεγάλη επιστροφή της εθνικής Ελλάδας στην κορυφογραμμή του γυναικείου πόλο.
Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Χένεε (περιφέρεια), 2-0 Στόμπχορστ (κόντρα), 2-1 Ελευθεριάδου (π.π.), 2-2 Τσουκαλά (π.π.), 3-2 Μέγκενς (περιφέρεια), 3-3 Τσουκαλά (περιφέρεια), 4-3 Φαν ντερ Σλόοτ (περιφέρεια), 5-3 Μέγκενς (π.π.), 5-4 Ελευθεριάδου (περιφέρεια), 6-4 Φαν ντερ Σλόοτ (περιφέρεια).
Η εθνική είχε 2/8 με παίκτρια παραπάνω και 2 γκολ από την περιφέρεια. Η Ολλανδία είχε 1/4με παίκτρια παραπάνω, 4 γκολ από την περιφέρεια και 1 στην κόντρα.
ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Αρνο Χάβενγκα): Ααρτς, Μέγκενς 2, Χένεε 1, Φαν ντερ Σλόοτ 2, Βόλφες, Στόμπχορστ 1, Ρόγκε, Σέβενιχ, Γιούστρα, Κούλχαας, Φόορφελτ, Σλέεκινγκ, Βίλεμζ
ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Χρ. Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 2, Β. Διαμαντοπούλου, Ελευθεριάδου 2, Μαργ. Πλευρίτου, Αβραμίδου, Ασημάκη, Χυδηριώτη, Πάτρα, Πρωτοπαπά, Ελευθ. Πλευρίτου, Ξενάκη, Σταματοπούλου
- Επιστροφή στην ευρωπαϊκή «δράση» για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ
- Δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό
- Ολυμπιακός: Tα σενάρια πρόκρισης και τα κριτήρια ισοβαθμίας στο Champions League
- Υπερθέαμα: Όλα τα γκολ της 7ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League (vids)
- Νιούκαστλ – Αϊντχόφεν 3-0: Για 8άδα οι Άγγλοι, θετικό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό (vid)
- Η βαθμολογία της League Phase του Champions League μετά την 7η αγωνιστική (pic)
- Τσέλσι – Πάφος 1-0: «Μπλε» για απευθείας πρόκριση και «δώρο» στον Ολυμπιακό (vid)
- Γιουβέντους-Μπενφίκα 2-0: Οι Ιταλοί προκρίθηκαν στα πλέι οφ, ο Παυλίδης γλίστρησε και έχασε πέναλτι (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442