Πυρκαγιές : H Κωνσταντοπούλου κατέθεσε μήνυση για ανθρωποκτονία
«Πότε τελειώνει το πένθος για να αναληφθεί η ευθύνη;»
Tην κατάθεση μήνυσης για ανθρωποκτονία κατά συρροή με ενδεχόμενο δόλο και έκθεση ανακοίνωσε την Τετάρτη η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Πληροφορίες για την κατάθεση της μηνύσεως θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης-ανάρτησης της Ζωής Κωνσταντοπούλου:
«Δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών, αυτή είναι ώρα πένθους
Και πότε είναι η ώρα της απόδοσης ευθύνης;
Πότε τελειώνει το πένθος για να αναληφθεί η ευθύνη;
Πότε έχει αναληφθεί η ευθύνη εκ των υστέρων στη χώρα μας;
Θα αφήσουμε και αυτές τις ψυχές να ξεχαστούν, όπως κατάφεραν με τους νεκρούς της Μάνδρας λίγους μήνες πριν;
Οι μπόρες δε μπορεί να βαφτίζονται άλλο “ακραία καιρικά φαινόμενα” για να δικαιολογήσουν τις ακραίες παραβάσεις και την ακραία αδιαφορία για όλους τους Έλληνες, για όλους εμάς. Που στοιχίζει τις ζωές μας.
Η πυρκαγιά σε Μάτι, Ραφήνα, Ν. Βουτζά σκότωσε 79 ανθρώπους και αγνοούνται δεκάδες. Ανάμεσά τους συγγενείς και φίλοι μας.
Ποιος έχει την ευθύνη;
Οι καταγγελίες υπάρχουν.
Και είναι βαριές.
Ποιος έχει την ευθύνη αυτήν την κρίσιμη ώρα;
Και ποια είναι επιτέλους η ώρα της ανάληψης ευθύνης;
Αισθανόμαστε ομοψυχία με όλους τους Έλληνες. Όχι όμως με εσάς που δολοφονείτε τη χώρα μας, δολοφονείτε την ιστορία μας και τώρα δολοφονείτε και εμάς τους ίδιους.
Απαιτούμε την άμεση ανάληψη ευθύνης από την Κυβέρνηση.
Απαιτούμε την παραίτηση όποιου έχει τη στοιχειώδη ευθιξία απέναντι στην πρωτόγνωρη εθνική τραγωδία.
Απαιτούμε την παραίτηση της Περιφερειάρχη Αττικής και όλων των αρμοδίων πολιτικής προστασίας, που ευθύνονται για το θάνατο 100 και πλέον ανθρώπων και τον βαρύ τραυματισμό εκατοντάδων.
Ανάμεσά τους μικρά παιδιά και βρέφη.
Καταθέτουμε μήνυση για ανθρωποκτονία κατά συρροή με ενδεχόμενο δόλο και έκθεση σε κίνδυνο ζωής και καλούμε όλους τους πολίτες να καταθέσουν τη μαρτυρία τους.
Αυτή είναι η ευθύνη μας απέναντι στους συνανθρώπους μας.
Ενάντια στους επικίνδυνους κυβερνήτες»
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)









![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-140x85.jpg)



![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442