Διαψεύδει η Βρετανία τα περί ταυτοποίησης Ρώσων στη δηλητηρίαση Σκριπάλ
«Νομίζω πως η ιστορία αυτή ανήκει στην κατηγορία της παραπληροφόρησης και της άγριας σπέκουλας» σχολίασε ο υπουργός Ασφάλειας της Βρετανίας, Μπεν Ουάλας
Ο υπουργός Ασφάλειας της Βρετανίας, Μπεν Ουάλας, απέρριψε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τους υπόπτους για τη δηλητηρίαση των Σκριπάλ και πως πρόκειται για Ρώσους.
Ο ρώσος πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του Γιούλια είχαν δηλητηριαστεί με τον νευροτοξικό παράγοντα Novitchok στο Σάλσμπερι της Αγγλίας.
«Νομίζω πως η ιστορία αυτή ανήκει στην κατηγορία της παραπληροφόρησης και της άγριας σπέκουλας» έγραψε ο Μπεν Ουάλας στο Twitter, σχολιάζοντας την αναφορά του πρακτορείου ειδήσεων Press Association.
Όπως μετέδωσε νωρίτερα το πρακτορείο, η βρετανική αστυνομία θεωρεί ότι έχει ταυτοποιήσει τους υπόπτους και πρόκειται για Ρώσους.
«Οι ερευνητές θεωρούν ότι ταυτοποίησαν τους υπόπτους για την επίθεση με Novitchok μέσω του συστήματος παρακολούθησης με κάμερες, συγκρίνοντας το οπτικό υλικό με τους φακέλους ανθρώπων που εισήλθαν εκείνη την περίοδο στην χώρα» δήλωσε πηγή που προέρχεται από τις υπηρεσίες της έρευνας.
«Οι ερευνητές είναι βέβαιοι ότι οι ύποπτοι είναι Ρώσοι» πρόσθεσε.
Οι βρετανικές αρχές επέρριψαν στα προηγούμενα στάδια της έρευνας στην Ρωσία την ευθύνη για την επίθεση κατά των Σκριπάλ, με τη Μόσχα πάντως να αρνείται την όποια εμπλοκή της.
- Σαρωτικοί έλεγχοι για ΦΠΑ – Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ e-shops και μικρές επιχειρήσεις
- Ελληνική οικονομία: Πόσο χαμηλώνει ο πήχης λόγω πολέμου;
- Explosive Media: Τα «αθώα» Lego που «νίκησαν» τον Τραμπ – Τα κινούμενα σχέδια στον… πόλεμο
- Συνταγή: Ριζότο με μελάνι σουπιάς
- Το αμερικανικό Πεντάγωνο εντείνει τον σχεδιασμό για πιθανές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Κούβα
- HSBC: Το πληθωριστικό κύμα δεν τέλειωσε, μάλλον…
- Εντείνεται η κούρσα Μπέζος – Μασκ για το διάστημα
- Πώς μπορεί η άσκηση να επηρεάσει τη δουλειά μας;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-128x85.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442