Οι εργαζόμενοι εκφράζουν φόβους ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί για τους ίδιους και τους ασθενείς δεδομένης της επικείμενης λήξης των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών

Για οριακές συνθήκες λειτουργίας πολλών κλινικών και τμημάτων του Θριάσιου Νοσοκομείου Αττικής κάνει λόγο το Σωματείο Εργαζομένων υποστηρίζοντας ότι η «αποχώρηση ενός εργαζόμενου «τινάζει στον αέρα» το πρόγραμμα και ήδη υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις καλοκαιρινές άδειες».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Σωματείου, «στη Νοσηλευτική Υπηρεσία, με βάση τον Οργανισμό, είναι κενές 71 θέσεις νοσηλευτικού και 47 θέσεις τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου, ενώ στη διοικητική και τεχνική υπηρεσία, η πληρότητα που φαίνεται με βάση τις οργανικές θέσεις είναι εικονική, γιατί οι κενές οργανικές θέσεις των υπηρεσιών καταργήθηκαν με μνημονιακό νόμο, και οι ελλείψεις στα αντίστοιχα τμήματα καλύπτονται προσωρινά με τους πρακτικάριους».

Επίσης στο γαλακτοκομείο και την τραπεζαρία του προσωπικού εργάζονται από τρεις μόνιμοι υπάλληλοι, που θα μειωθούν σύντομα σε δύο ανά τμήμα, αφού πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί μία εργαζόμενοι στο Γαλακτοκομείο και ένα συνάδελφος στην Τραπεζαρία.

Στην ιατρική υπηρεσία, η Πνευμονολογική Κλινική αντιμετωπίζει σοβαρότατο κίνδυνο διακοπής λειτουργίας, η Αιμοδοσία έχει μόνο τρεις οργανικές θέσεις ειδικευμένων γιατρών (ο διευθυντής είναι σε μόνιμη απόσπαση), η ΩΡΛ έχει μόνο τέσσερις οργανικές θέσεις ειδικευμένων (η μία είναι κενή) κ.λπ. Παρόμοιες είναι οι ελλείψεις στις περισσότερες κλινικές.

«Η απαράδεκτη κατάσταση «καλύπτεται» από τους επικουρικούς, τους ειδικευόμενους γενικούς γιατρούς, τους παρατασιούχους ειδικευόμενους, ενώ συχνά 55άρηδες ειδικευμένοι αναγκάζονται να κάνουν περισσότερες εφημερίες από όταν ήταν 20 χρόνια νεώτεροι», υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι.

Επίσης τονίζουν ότι «παρά τις υποσχέσεις περί «εκδίωξης των εργολάβων», οι εργολαβικές εταιρείες συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται δεκάδες εργολαβικούς συναδέλφους μας, ενώ συχνά ακόμη και για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους χρειάζεται η παρέμβαση του Σωματείου».

Εκφράζουν δε φόβους ότι, η παρούσα κατάσταση θα επιδεινωθεί για τους ίδιους και τους ασθενείς του νοσοκομείου δεδομένης της επικείμενης λήξης των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών και των εργαζομένων που απασχολούνται μέσω ΟΑΕΔ και ΚΕΕΛΠΝΟ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι μόνιμοι εργαζόμενοι στην Υγεία μειώθηκαν, κατά 1.619 την τριετία 2015 – 2017, αφού οι προσλήψεις δεν καλύπτουν ούτε τις αποχωρήσεις, μειώθηκε η κρατική χρηματοδότηση για τις δημόσιες μονάδες υγείας κατά 350 εκατ. ευρώ και τον ΕΟΠΥΥ κατά 226 εκατ. ευρώ για το 2018.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr