Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον εντοπισμό των δραστών που βεβήλωσαν το Μνημείο Ολοκαυτώματος, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας.
Με έγγραφη εντολή προς την εισαγγελέα ποινικής δίωξης Δήμητρα Τσιαρδακλή, ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητεί από τη Διεύθυνση Ασφαλείας να διεξάγει επείγουσα έρευνα για να διαπιστωθούν αυτεπάγγελτα διωκόμενες πράξεις, όπως βλάβη επίσημων κοινοποιήσεων, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διακεκριμένη φθορά, διατάραξη κοινής ειρήνης κ.ά.
Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, οι παραπάνω πράξεις είναι σε συνδυασμό με το νόμο για τη ρατσιστική βία, ενώ προς την κατεύθυνση του εντοπισμού των δραστών ζητείται να αξιοποιηθεί κάθε νομίμως διαθέσιμο τεχνολογικό μέσο (όπως βίντεο και φωτογραφίες).
Να σημειωθεί ότι άγνωστοι πέταξαν, χθες το βράδυ, μπογιές στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος, το οποίο βρίσκεται στην Πλατεία Ελευθερίας.
Οι πρώτες εκτιμήσεις της Αστυνομίας ανέφεραν ότι η ενέργεια αυτή φέρεται να αποδίδεται σε άτομα που αποκόπηκαν από την πορεία, που έγινε σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης στη συνέχεια του συλλαλητηρίου για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.
Στις 17 Ιανουαρίου, το stage του Black Temple υποδέχεται μια σειρά από ελληνικές μπάντες, που θα ερμηνεύσουν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του David Bowie - ενώ τα decks θα αναλάβει ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος.
Η παράσταση Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης, εμπνευσμένη από το έργο, τη ζωή και τη φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα, επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας