Ενα παιδί μπορεί να υποστηρίζει μια ομάδα γιατί αυτή κερδίζει ή γιατί αυτή το γοητεύει. Αν αυτή σταματήσει να κερδίζει ή σταματήσει να το γοητεύει, μπορεί να διαλέξει μια ομάδα από το εξωτερικό - συνήθως το κάνει για τους ίδιους λόγους: κάτι «γράφει» γλυκά στην καρδιά του
Ερχονται ηµέρες Μουντιάλ και κάθε Μουντιάλ είναι μια μεγάλη κολυμβήθρα οπαδικής υποστήριξης για εκατομμύρια παιδάκια: μπορεί να γεννηθεί στις παιδικές καρδιές λατρεία ή πίκρα για μια ομάδα ή έναν ποδοσφαιριστή. Στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, π.χ., πολλά παιδιά σοκαρίστηκαν από την ήττα των γηπεδούχων από τη Γερμανία με 1-7 και η Βραζιλία «πέθανε» μέσα τους.
Οταν ήμασταν μικροί, υποστηρίζαμε μια ομάδα και μια εθνική ομάδα. Κανονικά η εθνική ομάδα έπρεπε να είναι η ομάδα της χώρας μας, αλλά η Ελλάδα μας στο Μουντιάλ πήγε πρώτη φορά το 1994 και η εμπειρία ήταν εφιαλτική.
Στην Ελλάδα είναι πολλοί αυτοί που για διάφορους λόγους υποστηρίζουν τη Βραζιλία ή την Αργεντινή ή την Αγγλία ή ακόμα και την Ιταλία – σίγουρα είναι περισσότεροι από τους φανατικούς της Εθνικής Ελλάδος: όταν ήταν μικροί, στα Μουντιάλ δεν την έβλεπαν ποτέ.
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions