Υπό την επήρεια αλκοόλ, με τρελά φορτηγά
Η Ελλάδα θρηνεί θύματα από παράλογα δυστυχήματα αλλά κανείς δεν τιμωρείται
Υπό την επήρεια αλκοόλ ήταν, σύμφωνα με πηγές από την Τροχαία, ο 64χρονος οδηγός της νταλίκας, ο οποίος προκάλεσε την Τετάρτη το πρωί τροχαίο δυστύχημα στη Λεωφόρο Κηφισού, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνδρες και μία γυναίκα να τραυματιστεί σοβαρά.
Το αλκοτέστ στο οποίο υποβλήθηκε ο οδηγός της νταλίκας έδειξε ότι το ποσοστό του οινοπνεύματος ήταν πολύ ψηλότερο από το επιτρεπτό όριο. Δυστυχώς πρόκειται για ένα ακόμα τραγικό συμβάν στο οποίο εμπλέκεται ένας οδηγός νταλίκας και το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα να χαθούν άδικα ανθρώπινες ζωές.
Στην κοινωνία ακούγεται πολύ συχνά το απόφθεγμα «κάθε φορτηγατζής έχει κλείσει περισσότερα από ένα σπίτια» και το τραγικό είναι ότι στις περισσότερες των περιστάσεων είναι σωστό.
Ο επικίνδυνος τρόπος που οδηγούν οι οδηγοί φορτηγών και η πλήρης αδιαφορία τους για την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα οχήματα που οδηγούν είναι εντελώς επικίνδυνα για τους άλλους οδηγούς, αλλά προστατεύουν τους ίδιους, δημιουργούν ένα εκρηκτικό «κοκτέιλ» που ουκ ολίγες φορές καταλήγει στο να θρηνούμε θύματα στην άσφαλτο.
Οποιος έχει οδηγήσει σε ελληνικούς αυτοκινητόδρομους έχει σίγουρα βρεθεί αντιμέτωπος με την απαράδεκτη οδήγηση ενός φορτηγατζή, που βάζει σε κίνδυνο τη ζωή των οδηγών που είχαν την ατυχία να χρησιμοποιούν τον ίδιο δρόμο.
Πολύ συχνά κάνουν παράνομες προσπεράσεις, σχεδόν συνέχεια υπερβαίνουν το όριο ταχύτητας, ενώ δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ.
Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και το γεγονός της απόλυτης ανεπάρκειας ελέγχων από την Τροχαία, τότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι πολλές φορές τα φορτηγά είναι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους που κυκλοφορούν στους δρόμους της Ελλάδας.
Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων οι επιπτώσεις που έχουν οι οδηγοί των φορτηγών, ακόμα και αν εμπλέκονται σε πολύνεκρα ατυχήματα είναι σχεδόν μηδαμινές, αφού καταδικάζονται σε ποινές φυλάκισης με αναστολή ή σε κάποιο πρόστιμο έστω και τσουχτερό.
Δυστυχώς όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα οι οδηγοί να προτιμούν να αψηφήσουν τους κινδύνους και τους κανόνες είτε επειδή πρέπει να παραδώσουν σύντομα το φορτίο τους, είτε επειδή είναι μεθυσμένοι.
Και η Ελλάδα μετράει θύματα. Και πολλές οικογένειες ξεκληρίζονται. Και πολλοί άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους.
Και ουσιαστικά ουδείς τιμωρείται.
- Αιγάλεω: Άγρια επίθεση σε οδηγό ταξί – «Ένιωσα να τρέχει αίμα από το πηγούνι και την κοιλιά»
- Wikipedia, ετών 25: Μπορεί να επιβιώσει η μεγαλύτερη εγκυκλοπαίδεια του διαδικτύου στην εποχή του AI;
- Βασίλης Κικίλιας: «Οι θαλάσσιες μεταφορές ενώνουν στρατηγικά Ελλάδα και Αίγυπτο»
- Εάν η μείωση του λειτουργικού κόστους είναι σκοπός μιας επιχείρησης, το αυτόνομο SOC είναι η λύση
- Χολ για τη μεταγραφή του Τζόουνς: «Είναι καλό για όλους μας ότι ήρθε στον Ολυμπιακό»
- Στην Αμαλιάδα, ο Μητροπολίτης Μεξικού, Κεντρικής – Νοτίου Αμερικής και νήσων Καραϊβικής κ.κ. Ιάκωβος
- ΚΚΕ: Εκφράζει την αλληλεγγύη του στον ισπανικό λαό για την σιδηροδρομική τραγωδία
- Μπαρτζώκας για Μακάμπι: «Πολύ επικίνδυνη και σε καλό μομέντουμ – Δεν θα παίξει ο Μόρις»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)

















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442