Spiegel Online: Οι επιπτώσεις του Airbnb στην Ελλάδα
Για τις σοβαρές δυσκολίες που προκαλεί στους ντόπιους η εξάπλωση της διαδικτυακής πλατφόρμας ενοικίασης καταλυμάτων Airbnb στην ελληνική αγορά ακινήτων, κάνει λόγο ανταπόκριση του Spiegel Online από την Ελλάδα. Σύμφωνα με την Deutsche Welle, «σε ελληνικούς τουριστικούς τόπους οι τιμές των ενοικίων εκτινάσσονται εξαιτίας της Airbnb. Οι ντόπιοι μένουν στο περιθώριο», επισημαίνει το ρεπορτάζ, αναφέροντας […]
Για τις σοβαρές δυσκολίες που προκαλεί στους ντόπιους η εξάπλωση της διαδικτυακής πλατφόρμας ενοικίασης καταλυμάτων Airbnb στην ελληνική αγορά ακινήτων, κάνει λόγο ανταπόκριση του Spiegel Online από την Ελλάδα.
Σύμφωνα με την Deutsche Welle, «σε ελληνικούς τουριστικούς τόπους οι τιμές των ενοικίων εκτινάσσονται εξαιτίας της Airbnb. Οι ντόπιοι μένουν στο περιθώριο», επισημαίνει το ρεπορτάζ, αναφέροντας το παράδειγμα της Ρωξάνης Χατζηδημητρίου, η οποία αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την εργασία της ως δασκάλας μουσικής σε σχολείο της Μυκόνου επειδή της ήταν αδύνατο να καλύψει τα έξοδα του ενοικίου.
«Περίπου το ίδιο διάστημα που η Ρ. Χατζηδημητρίου έλαβε την ειδοποίηση για δουλειά, η Airbnb ανακοίνωσε ότι η Μύκονος συγκαταλέγεται στους 20 κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς της Ευρώπης. Τα προηγούμενα χρόνια αυξήθηκε ραγδαία ο αριθμός των κρατήσεων. (…) Η ζήτηση για σπίτια και διαμερίσματα είναι τεράστια. Πολλοί ιδιοκτήτες έχουν αποσύρει τα διαμερίσματά τους από την αγορά ενοικιαζόμενων κατοικιών προκειμένου να τα προσφέρουν σε τουρίστες στην Airbnb», γράφει ο ανταποκριτής του γερμανικού περιοδικού.
«Όμως άνθρωποι όπως η Ρ. Χατζηδημητρίου υποφέρουν εξαιτίας της εξάπλωσης του διαδικτυακού κολοσσού», υπογραμμίζει το δημοσίευμα, αναφέροντας ότι η πρώην δασκάλα μουσικής έπρεπε να δαπανά 500 από τα 600 ευρώ του συνολικού της εισοδήματος για το ενοίκιο, ώσπου αποφάσισε να παραιτηθεί και να επιστρέψει στην Αθήνα, όπου εργάζεται ευκαιριακά ως τραγουδίστρια σε μπαρ. Το Spiegel Online σημειώνει ότι «η ιστορία της Ρ. Χατζηδημητρίου δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση».
Όπως σημειώνει το γερμανικό περιοδικό, «η ελληνική κυβέρνηση μέχρι στιγμής δεν λαμβάνει μέτρα εναντίον της διαδικτυακής πλατφόρμας». Ο αρθρογράφος υπογραμμίζει τη σπουδαιότητα του αναπτυσσόμενου τουριστικού κλάδου για την εθνική οικονομία και προβαίνει στην εκτίμηση ότι «προφανώς οι πολιτικοί δεν θέλουν να θέσουν σε κίνδυνο αυτή την ανάπτυξη».
- Απόφαση ονοματοδοσίας Σχολικού Γυμναστηρίου σε «Ιωάννης Ιωαννίδης»
- Στο 2,5% ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο – Πού καταγράφονται οι μεγαλύτερες ανατιμήσεις
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών
- «Βόμβα» στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες: Αποκλείστηκε ο Ουκρανός για το κράνος με τους νεκρούς αθλητές
- Σαμουράι: Η αληθινή ιστορία πίσω από τον μύθο των άτρωτων πολεμιστών
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος – Κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών
- Ιταλία: Δίχρονο παιδί κινδυνεύει να πεθάνει έπειτα από πρωτοφανές ιατρικό λάθος σε μεταμόσχευση
- Kαταιγίδα Nils: Σαρώνει τη Γαλλία – Ένας νεκρός και 850.000 σπίτια χωρίς ρεύμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/bernard-WQChxc_ZPE4-unsplash-315x220.jpg)




















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442