Ντιμιτρόφ: Σε λεπτή φάση η διαδικασία της ονομασίας
O υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ διέψευσε ότι προχώρησε σε οποιαδήποτε άλλη άτυπη ενημέρωση πέραν της δήλωσης που έκανε μετά το τέλος του νέου γύρου διαπραγματεύσεων για το θέμα του ονόματος.
O υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ, με ανάρτησή του στο Twitter, διέψευσε ότι προχώρησε σε οποιαδήποτε άλλη άτυπη ενημέρωση πέραν της δήλωσης που έκανε μετά το τέλος του νέου γύρου διαπραγματεύσεων για το θέμα του ονόματος, που διεξήχθη σήμερα στη Βιέννη.
«Η διαδικασία για το θέμα του ονόματος βρίσκεται σε μια λεπτή φάση και οι εικασίες ορισμένων μέσων ενημέρωσης προκαλούν ζημιά. Παραμένω σε όσα έχω πει στη δημόσια δήλωσή μου και πληροφορώ την κοινή γνώμη ότι δεν έχω κάνει κάποια περαιτέρω ενημέρωση» αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Ντιμιτρόφ.
Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ χαρακτήρισε «παραγωγική» τη συνάντηση στην Βιέννη με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά, που διεξήχθη υπό την αιγίδα του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.
«H συνάντηση ήταν παραγωγική, επιτεύχθηκε σχετική πρόοδος, με την έννοια ότι υπάρχουν θέματα που είναι δύσκολα και στα οποία υπάρχουν ακόμα διαφορές» ανέφερε ο Νίκολα Ντιμιτρόφ σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους της ΠΓΔΜ.
«Εργαστήκαμε στη λογική του τι είναι το πιο σημαντικό για την Ελλάδα, τι είναι το πιο σημαντικό για τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και αν μπορούμε στον συμβιβασμό προς τον οποίο κινούμαστε να καλύψουμε αυτά τα δύο πράγματα . Εν τω μεταξύ, δεν συνιστά έκπληξη ότι όσο πιο κοντά πλησιάζουμε σε μία απτή λύση πολλές δυσκολίες έρχονται στην επιφάνεια, δεν είναι παράξενο πως όσο πιο ανοιχτά και πιο συγκεκριμένα προχωράμε προς τη λύση, τόσο οι δυσκολίες βγαίνουν όλο και περισσότερο στην επιφάνεια» πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.
in.gr
- Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχάρη τηλεφωνικά τον Κυριάκο Πιερρακάκη
- Δίκη υποκλοπών: «Ο Δημητριάδης γνώριζε τα πάντα για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, παιδικοί φίλοι με τον Λαβράνο», κατέθεσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος
- Αναστάσιος Πεπονής: Συνεπής πορεία
- Ανακαλεί τα Oreo Cheesecakes ο ΕΦΕΤ – Ο λόγος
- Σάλος στη Γερμανία με τη συμμετοχή μελών του AfD σε γκαλά των «Νέων Ρεπουμπλικάνων» στη Νέα Υόρκη
- Ομόνοια: Αποθήκη γεμάτη κλεμμένες ταυτότητες – 419 κλεμμένα έγγραφα και 14 κινητά
- Έλον Μασκ και Τζεφ Μπέζος σχεδιάζουν data center σε τροχιά
- Πηγές ΝΔ: Ο Μανόλη Χνάρης «αδειάζει» το ΠΑΣΟΚ – «Καταρρίφθηκε εκ των έσω το βασικό αφήγημα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442