Νέα πρόταση του BBC στο ΚΑΣ για τα γυρίσματα στο Σούνιο
Με νέα πρόταση «κατεβαίνει» στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) η εταιρεία παραγωγής που ζητάει τη χορήγηση άδειας κινηματογράφησης στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου, στο πλαίσιο γυρισμάτων τηλεοπτικής σειράς μικρής διάρκειας του BBC, βασισμένης στο έργο του γνωστού συγγραφέα Τζον Λε Καρέ «Η Μικρή Τυμπανίστρια», σε σκηνοθεσία του διάσημου Νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη Παρκ Τσαν Γουκ.
Με νέα πρόταση «κατεβαίνει» στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) η εταιρεία παραγωγής που ζητάει τη χορήγηση άδειας κινηματογράφησης στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου, στο πλαίσιο γυρισμάτων τηλεοπτικής σειράς μικρής διάρκειας του BBC, βασισμένης στο έργο του γνωστού συγγραφέα Τζον Λε Καρέ «Η Μικρή Τυμπανίστρια», σε σκηνοθεσία του διάσημου Νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη Παρκ Τσαν Γουκ.
Όπως έγινε την Πέμπτη γνωστό, η εταιρεία παραγωγής θα ζητήσει να γίνουν μόνο πρωινά γυρίσματα, με το θέμα να ξανασυζητείται στο ΚΑΣ τη Μ. Τρίτη, 3 Απριλίου.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη, 27 Μαρτίου, τα μέλη του ΚΑΣ, με οριακή πλειοψηφία, δεν συναίνεσαν στη χορήγηση άδειας κινηματογράφησης στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου στις 12 Απριλίου 2018 για τα γυρίσματα της σειράς, με την αιτιολογία ότι η μεγάλη χρονική έκταση (η κινηματογράφηση θα γινόταν αυθημερόν από τις 7 το πρωί ως τις 7 το βράδυ), ο μεγάλος αριθμός προσωπικού του κινηματογραφικού συνεργείου, που θα έλεγχαν τη ροή των επισκεπτών, ενίοτε εμποδίζοντάς της, και ο βαρύς εξοπλισμός, δυσχεραίνουν υπέρμετρα τη λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου σε μια περίοδο αιχμής.
Η παραπάνω γνωμοδότηση πυροδότησε πολλές αντιδράσεις, όπως του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσου, που έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, ότι η παραπάνω γνωμοδότηση «αναδεικνύει για μία ακόμα φορά τις παθογένειες που έχουμε ως χώρα», καθώς και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, που τόνισε ότι «η εξέλιξη της συνεδρίασης του ΚΑΣ, την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018, ως προς την συγκεκριμένη παραγωγή, σε μια στιγμή που η χώρα βρίσκεται στην τελική ευθεία ανάπτυξης και ολοκλήρωσης των απαιτούμενων εργαλείων (ενεργό Film Commission, επενδυτικό κίνητρο), δημιουργεί εμπόδια στην προσπάθεια να γίνει επιτέλους πράξη η «προσέλκυση διεθνών παραγωγών»».
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας