Ψεύτικα «προφίλ» στο facebook παρασύρουν σε ενέδρες θανάτου ανυποψίαστους ανθρώπους. Κυρίως αλβανοί ποινικοί όπως και άλλοι ιδιώτες δημιουργούν ανύπαρκτες, διαδικτυακές υποστάσεις - κυρίως όμορφων γυναικών - για να διευκολυνθούν στη διάπραξη εν ψυχρώ δολοφονιών.

Ψεύτικα «προφίλ» στο facebook παρασύρουν σε ενέδρες θανάτου ανυποψίαστους ανθρώπους. Κυρίως αλβανοί ποινικοί όπως και άλλοι ιδιώτες δημιουργούν ανύπαρκτες, διαδικτυακές υποστάσεις – κυρίως όμορφων γυναικών – για να διευκολυνθούν στη διάπραξη εν ψυχρώ δολοφονιών.

Αυτό προκύπτει από τις εξιχνιάσεις εγκλημάτων από την Ασφάλεια Αττικής, η οποία άρχισε πολυετή αλληλογραφία με τους υπευθύνους του facebook στις ΗΠΑ για να βρεθεί στα ίχνη των δολοφόνων.

Η πρώτη ενδεικτική υπόθεση είναι αυτή που αποκαλύφθηκε προσφάτως για τη δολοφονία στις 21 Σεπτεμβρίου 2012 ενός 29χρονου από την Αλβανία που πυροβολήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του, στην οδό Λασσάνης στο Περιστέρι, από δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες φίλων του, «ο 29χρονος ζούσε τους τελευταίους μήνες πριν από τη δολοφονία του στην Ολλανδία και ήρθε στην Ελλάδα με μερικούς φίλους του προκειμένου να συναντηθεί με μια κοπέλα που είχε γνωρίσει μέσω facebook».

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr