Την πρώτη νίκη της ελληνικής αποστολής στην πολυεθνή συνάντηση παίδων/κορασίδων πέτυχε η Γεωργία Δαμασιώτη. Η 15χρονη αθλήτρια του Ωκεανού τερμάτισε πρώτη στα 100μ. πεταλούδα με χρόνο 1:01.93, βελτιώνοντας κατά ένα εκατοστό του δευτερολέπτου το ατομικό της ρεκόρ.
Στους άλλου αγώνες, τη δεύτερη θέση πήραν και οι δύο εθνικές ομάδες στα 4Χ200μ. ελεύθερο, με τους παίδες (Δημήτρης Ζουμπούλογλου, Θόδωρος Ανδρεόπουλος, Γιάννης Χρήστου, Κωνσταντίνος Στάμου) να τερματίζουν σε 7:53.54 και τις κορασίδες (Ιωάννα Γεωργοπούλου, Κατερίνα Λαφτσίδου, Ελένη Κεχαγιά, Χρυσούλα Μητσάκου) σε 8:37.67. Την τρίτη θέση πήρε ο Δημήτρης Ζουμπουλόγλου στα 400μ. ελεύθερο με 4:04.70, ο Σπύρος Γκικόπουλος στα 100μ. πρόσθιο με 1:05.57 και ο Κωνσταντίνος Στάμου στα 100μ. πεταλούδα με 57.04.
Η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης με 147 βαθμούς, πίσω από Πολωνία (182,5) και Ουκρανία (157), ενώ είναι δεύτερη στις κορασίδες πίσω από την Πολωνία και τρίτη στους παίδες.
Συνοπτικά οι θέσεις και οι επιδόσεις των Ελλήνων κολυμβητών/τριών στα απογευματινά αγωνίσματα της 1ης ημέρας:
Η Μίλαν είχε την ευκαιρία να πλησιάσει την πρωτοπόρο Ιντερ, που αναδείχθηκε ισόπαλη με την Αταλάντα, όμως ηττήθηκε στο Ολίμπικο και η διαφορά αυξήθηκε από τους 7 στους 8 βαθμούς.