Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο αρχείο η δικογραφία για τα CDS

Στο αρχείο η δικογραφία για τα CDS

Την απόφαση να θέσουν στο αρχείο τη δικογραφία για την υπόθεση των ασφαλίστρων κινδύνου ομολόγων του Δημοσίου έλαβαν ο εισαγγελέας Αριστείδης Κορέας και εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος Μαριάννας Ψαρουδάκη.

Την απόφαση να θέσουν στο αρχείο τη δικογραφία για την υπόθεση των ασφαλίστρων κινδύνου ομολόγων του Δημοσίου (credit default swaps) της περιόδου 2009-2010, έλαβαν ο εισαγγελέας Αριστείδης Κορέας και εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος Μαριάννας Ψαρουδάκη, έπειτα από οκτώ χρόνια εισαγγελικής έρευνας.

Συγκεκριμένα, η υπόθεση που ξεκίνησε να ερευνάται από τον εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα μετά από μηνυτήρια αναφορά, αφορούσε αιτιάσεις ότι διεθνής εταιρία διαχείρισης που προμηθεύτηκε CDS από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κερδοσκόπησε πιθανότατα εκμεταλλευόμενη και εσωτερική πληροφόρηση που είχε από τον αδελφό του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε ο κ. Κορέας δεν προέκυψε καμία σύνδεση του κ. Ανδρέα Παπανδρέου, με την διεθνή εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Unigestion SA που προμηθεύτηκε τα CDS, ενώ δεν διαπιστώθηκε κερδοσκοπική ενέργεια στην υπόθεση.

Ο εισαγγελέας βασίστηκε ως προς το θέμα του αν υπήρξε ή όχι μεθόδευση και χειραγώγηση των οικονομικών στοιχείων με στόχο την κερδοσκοπία και σε πόρισμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς το οποίο δεν διαπίστωσε κινήσεις για τεχνητή αύξηση στις αποδόσεις.

Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει το 2012 την αρχειοθέτηση του σκέλους της δικογραφίας που αφορούσε ενδεχόμενη σύνδεση του κ. Παπανδρέου με την υπόθεση, αποφαινόμενος ότι είναι ατεκμηρίωτες οι εναντίον του καταγγελίες. Η κρίση αυτή του κ. Κορέα είχε αμφισβητηθεί από τον τότε προϊστάμενο της Οικονομικής Εισαγγελίας Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος και έδωσε εντολή να συνεχιστεί η έρευνα προκειμένου να αναζητηθεί όλη η διαδρομή των CDS στο επίμαχο χρονικό διάστημα. Ο κ. Πεπόνης ζήτησε από τον εισαγγελέα να επικεντρωθεί στα προϊόντα που είχε αγοράσει η Unigestion ώστε να διαπιστωθεί αν η επίμαχη επένδυση της συνδεόταν με τυχόν εσωτερική πληροφόρηση της συγκεκριμένης εταιρείας αλλά και αν αφορούσε πιθανά κερδοσκοπικές κινήσεις.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024