Εκατοντάδες άμαχοι εγκαταλείπουν το Αφρίν
Εκατοντάδες άμαχοι έφυγαν ή προσπαθούν να αποδράσουν σήμερα από την Αφρίν, φοβούμενοι μια ενδεχόμενη επίθεση των τουρκικών δυνάμεων, οι οποίοι βρίσκονται προ των πυλών της πόλης, στη βορειοδυτική Συρία.
Εκατοντάδες άμαχοι έφυγαν ή προσπαθούν να αποδράσουν σήμερα από το Αφρίν, φοβούμενοι μια ενδεχόμενη επίθεση των τουρκικών δυνάμεων, οι οποίοι βρίσκονται προ των πυλών της πόλης, στη βορειοδυτική Συρία.
Το Αφρίν, κοντά στα τουρκικά σύνορα, βρίσκεται εντός του ομώνυμου κουρδικού θύλακα εναντίον του οποίου ο τουρκικός στρατός και οι σύμμαχοί του Σύροι αντάρτες έχουν εξαπολύσει από τις 20 Ιανουαρίου επίθεση εναντίον των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), της κουρδικής πολιτοφυλακής την οποία η Άγκυρα θεωρεί «τρομοκρατική οργάνωση».
«Περίπου 2.000 πολίτες έχουν ήδη φτάσει στη γειτονική κοινότητα Νόμπολ, φοβούμενοι μια ενδεχόμενη τουρκική επίθεση στην Αφρίν, ενώ εκατοντάδες προσπαθούν ακόμη να φύγουν από την πόλη», δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Σύμφωνα με φωτορεπόρτερ που συνεργάζεται με το Γαλλικό Πρακτορείο, δεκάδες αυτοκίνητα και φορτηγά που μεταφέρουν αμάχους μαζί με τα προσωπικά τους είδη περίμεναν την έγκριση των κουρδικών δυνάμεων ώστε να αποδράσουν για τις γειτονικές κοινότητες Νόμπολ και Ζαχράα, όπου και οι δύο ελέγχονται από το συριακό καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
Η δίοδος αυτή είναι η μοναδική που έχουν πλέον οι περίπου 350.000 κάτοικοι της Αφρίν για να φύγουν, αφού οι τουρκικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει την πόλη και απέχουν λιγότερα από δύο χιλιόμετρα. Οι τουρκικές δυνάμεις ελέγχουν πλέον το 60% του θύλακα.
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, περισσότεροι από 200 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των τουρκικών επιχειρήσεων, κάτι που διαψεύδει η Άγκυρα.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)

























![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)






























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442