Διάσημος για ένα λεπτό
Ο Αντι Γουόρχολ είχε διατυπώσει στις αρχές της δεκαετίας του '70 την πρόβλεψη ότι στο μέλλον (εννοούσε προφανώς το εγγύς σε αυτόν...) «όλοι οι άνθρωποι θα γίνουν διάσημοι έστω για 15 λεπτά». Φυσικά, με την ανακάλυψη του Ιντερνετ και τη ραγδαία εξέλιξη των ραδιοτηλεοπτικών μέσων, αυτό ξεπεράστηκε σύντομα.
Ο Αντι Γουόρχολ είχε διατυπώσει στις αρχές της δεκαετίας του ’70 την πρόβλεψη ότι στο μέλλον (εννοούσε προφανώς το εγγύς σε αυτόν…) «όλοι οι άνθρωποι θα γίνουν διάσημοι έστω για 15 λεπτά». Φυσικά, με την ανακάλυψη του Ιντερνετ και τη ραγδαία εξέλιξη των ραδιοτηλεοπτικών μέσων, αυτό ξεπεράστηκε σύντομα. Και όπως έγραψε πρόσφατα ένας μετρ του είδους, ο κύριος Τζέις Μπένετ, καθηγητής ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, «Η διασημότητα συρρικνώνεται σε ολοένα και πιο μικρό κύκλο. Ο εκδημοκρατισμός των εργαλείων παραγωγής τηλεοπτικού και οπτικού υλικού – κάποτε αποκλειστικό πεδίο των μεγάλων στούντιο και των ομίλων ΜΜΕ – έδειξε ότι απλοί άνθρωποι είναι ιδιαίτερα πρόθυμοι να παίξουν το παιχνίδι της διασημότητας».
Ο κύριος Ευάγγελος Μακάριος, υπάλληλος της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης – Αποχέτευσης Ιωαννίνων, είμαι βέβαιος ότι αγνοεί τον κύριο Μπένετ, και για τον Αντι Γουόρχολ δεν στοιχηματίζω ότι τον έχει ακουστά – και δεν τον κακίζω φυσικά γι’ αυτό. Προς Θεού. Αλλά από χθες πέτυχε διαμιάς να καταρρίψει την πρόβλεψη του Γουόρχολ και να επαληθεύσει την εκτίμηση του Μπένετ. Διότι διεκδίκησε και πήρε το δικό του μερίδιο στη δημοσιότητα – και τη διασημότητα – μέσα σε ένα μόλις λεπτό της ώρας!
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στα «Νέα»
in.gr
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής σε κλίμα κακοκαιρίας
- Προπονήσεις: Γιατί είναι πιο δύσκολες τον χειμώνα;
- Τα SOS της τελευταίας στιγμής για το επίδομα θέρμανσης: Εκπνέει η προθεσμία – Τα ποσά που θα δοθούν
- Κακοκαιρία Byron: Τι ισχύει σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία
- Στην 5η θέση η Ελλάδα ως προορισμός ευεξίας διεθνώς
- Συνταγή: Κοτόπουλο με γιαούρτι & μπαχαρικά
- Global Peace Index: Πόσο ασφαλής και ειρηνική είναι η Ελλάδα – Υποχώρησε στην παγκόσμια κατάταξη
- Ο μύθος ότι η Δημοκρατία και η πολιτική υποφέρουν από κόπωση – Το παράδειγμα της Γαλλίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)

















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442