Αθώοι οι 36 κατηγορούμενοι για τις μετοχές – «φούσκες»
Για δεύτερη φορά κρίθηκαν αθώοι από τη δικαιοσύνη 36 κατηγορούμενοι,
επιχειρηματίες και χρηματιστές, για την υπόθεση με τις μετοχές του
Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών την περίοδο του 1999.
Για δεύτερη φορά κρίθηκαν αθώοι από τη δικαιοσύνη 36 κατηγορούμενοι, επιχειρηματίες και χρηματιστές, για την υπόθεση με τις μετοχές του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών την περίοδο του 1999.
Μετά από πολύμηνη αποδεικτική διαδικασία οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών έκριναν κατά πλειοψηφία ,2-1, αθώους όλους τους κατηγορούμενους από τα αδικήματα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που αντιμετώπιζαν. Ένα μέλος του δικαστηρίου είχε την άποψη ότι όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να κριθούν ένοχοι και για τις δύο αξιόποινες πράξεις.
Υπέρ της ενοχής των κατηγορουμένων είχε ταχθεί στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κυρία Αθηνά Θεοδωροπούλου κατά την κρίση της οποίας και η πρώτη αθώωση των κατηγορουμένων ήταν εσφαλμένη.
Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι κατηγορούμενοι που βρέθηκαν στο εδώλιο είχαν αθωωθεί ομόφωνα από το Εφετείο, με διαφορετική σύνθεση, αλλά η υπόθεση έφτασε ξανά για νέα κρίση μετά την αναίρεση της αθωωτικής απόφασης από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Η απαγγελία της σημερινής απόφασης έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τους παρόντες κατηγορούμενους σε μία κατάμεστη από κόσμο δικαστική αίθουσα.
Για την ιστορία να πούμε ότι η αίθουσα στην οποία εκδόθηκε η απόφαση είχε υποστεί υλικές ζημιές από την πρόσφατη έκρηξη στο Εφετείο, οι οποίες δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί με αποτέλεσμα να υπάρχει μία σπασμένη τζαμαρία σκεπασμένη με ένα μεγάλο μουσαμά.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας