ΣΦΕΕ για σκάνδαλο Novartis: Έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη
Την εμπιστοσύνη του στην Ελληνική Δικαιοσύνη εκφράζει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) αναφορικά με τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και την δικαστική έρευνα για τις πρακτικές της εταιρείας Novartis στον χώρο του φαρμάκου.
Την εμπιστοσύνη του στην Ελληνική Δικαιοσύνη εκφράζει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) αναφορικά με τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και την δικαστική έρευνα για τις πρακτικές της εταιρείας Novartis στον χώρο του φαρμάκου.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην Ελληνική Δικαιοσύνη και υπογραμμίζει πως διαχρονικά υποστηρίζει και προάγει την τήρηση της νομιμότητας, της ηθικής προώθησης και της διαφάνειας, αντιλαμβανόμενος πλήρως ότι το βασικό ζητούμενο είναι η εύρυθμη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας και η εξασφάλιση του δικαιώματος των ασθενών στην απρόσκοπτη πρόσβαση στις αναγκαίες θεραπείες».
Επιπλέον σημειώνεται ότι «ο ΣΦΕΕ και τα μέλη του σέβονται το τεκμήριο της αθωότητας, όπως ακριβώς υπαγορεύεται και από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου» και ταυτόχρονα επιθυμούν την άμεση κατάληξη της υπόθεσης.
Και καταλήγει αναφέροντας ότι «Η Πολιτεία οφείλει να θωρακίζει το δημόσιο σύστημα υγείας και να αποκαθιστά τη σχέση διαφάνειας στο τρίπτυχο φαρμακευτικές εταιρίες – συνταγογράφηση – ασθενείς με αίσθημα δικαίου και χωρίς προκαταλήψεις».
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Airbnb: Ισχυρή ζήτηση για το καλοκαίρι
- Καρέτσας: «Έχω 15 ασίστ, θα έρθουν και τα γκολ»
- BHMAGAZINO: Οι γόνοι πίσω από τη παγκόσμια βιομηχανία της μόδας
- Θεσσαλονίκη: 17χρονη έγκυος κατήγγειλε 16χρονο ότι την έσπρωξε και τραυματίστηκε – Συνελήφθη και για εκδικητική πορνογραφία
- Τουρκία: Βυθίστηκε σε ναυπηγείο το «Sea Star Tilos» – Δραματική διάσωση του πληρώματος
- ΗΠΑ: O Τραμπ απειλεί την ΕΕ με αντίποινα αν προτιμήσει ευρωπαϊκά όπλα
- ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης προτείνει όριο θητειών – Η αιχμή για Στουρνάρα και Παναγόπουλο
- Μαύρο Στέμμα: Ναζί, συλλήψεις, ποδολαγνεία, υποκλοπές και τρεις σφαίρες – Όλα τα σκάνδαλα πριν τον Άντριου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 20.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-amel-uzunovic-440739273-35451634-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442