Μαίνονται οι «εχθροπραξίες» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για ΠΓΔΜ
Ανεβαίνει το θερμόμετρο της διαπραγμάτευσης για το Σκοπιανό μετά τις επιθετικές δηλώσεις Ντιμιτρόφ, την ώρα που στο εσωτερικό πεδίο το κλίμα οξύνουν επικίνδυνα οι απειλές του Ρουβίκωνα για το συλλαλητήριο, οι οποίες προκάλεσαν εισαγγελική παρέμβαση.
Ανεβαίνει το θερμόμετρο της διαπραγμάτευσης για το Σκοπιανό μετά τις
επιθετικές δηλώσεις Ντιμιτρόφ, την ώρα που στο εσωτερικό πεδίο το κλίμα
οξύνουν επικίνδυνα οι απειλές του Ρουβίκωνα για το συλλαλητήριο, οι
οποίες προκάλεσαν εισαγγελική παρέμβαση.
Αλλά και οι ενδοκυβερνητικές «εχθροπραξίες» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαίνονται με αμείωτη ένταση, με τον Δημήτρη Καμμένο στο επίκεντρο, και βαραίνουν το κλίμα συμβίωσης των κυβερνητικών εταίρων.
Ο Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος ενημέρωσε για τις εξελίξεις τον πρωθυπουργό, σε συνέντευξή του στο Reuters επιμένει ότι οι ελληνικές προτάσεις θα κατατεθούν εντός του Φεβρουαρίου και σε ερώτηση τι θα συμβεί εάν το ζήτημα δεν έχει κλείσει έως τον Ιούνιο και τη σύνοδο του ΝΑΤΟ απαντά κοφτά: «Θα έχει κλείσει». Παράλληλα, εμφανίζεται προσεκτικός αναφορικά με το συλλαλητήριο, υποστηρίζοντας ότι και στις δύο χώρες υπάρχουν άνθρωποι «που δεν έχουν κακή πρόθεση και βλέπουν το πρόβλημα από διαφορετική οπτική γωνία».
Το αίτημα για σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών επανέφερε με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, με το Μαξίμου να επιλέγει μέσω κύκλων του να επιτεθεί στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι ο αλυτρωτισμός του για την εξουσία», σημείωναν.
Σε ό,τι αφορά την σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πλέον εκφεύγει εκτός ορίων και το κλίμα αποτυπώνει μια φράση του Κώστα Ζαχαριάδη: «Εάν πυροβολούμε τη συνεργασία, δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε». Ο Δημήτρης Παπαδημούλης εκτίμησε μάλιστα (Real FM) ότι ο Δ. Καμμένος υπηρετεί σχέδιο ρήξης μεταξύ των εταίρων και ανατροπής της κυβέρνησης.
«Κάποιος είχε πει, από το δικό μου κόμμα, ότι δεν γίνεται εξωτερική πολιτική με τα συλλαλητήρια. Εγώ δεν συμφωνώ με αυτό», ανέφερε σε παρέμβασή του (Alpha) ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Από την πλευρά του, ο Δ. Καμμένος σήκωσε ξανά το γάντι και αφού απέδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ «δεξιά στροφή», επιτέθηκε με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς στον Δ. Παπαδημούλη. «Είναι καθ’ έξιν ρουφιάνος και τώρα ρουφιανεύει και τους ΑΝΕΛ», είπε (Real FM). Άφησε μάλιστα να εννοηθεί πως μπορεί πράγματι να πέσει η κυβέρνηση εάν δεν στηριχθεί από τους ΑΝΕΛ η συμφωνία για την ΠΓΔΜ, δηλώνοντας ότι αδιαφορεί για την κυβερνητική συνοχή και νοιάζεται μόνο για το κόμμα του, προβλέποντας «δύσκολη την επόμενη μέρα» σ’ αυτή την περίπτωση.
in.gr
- Έβρος: Σοβαρά προβλήματα στο Σουφλί μετά τη θραύση αναχώματος – «Νέα δοκιμασία για τους αγρότες»
- Τι διδάσκει το κυνάθλημα dog dancing στον σκύλο;
- Ο Γιαννακόπουλος και το μήνυμα στους παίκτες του Παναθηναϊκού
- Δεκάδες συλλήψεις μασκαράδων στο καρναβάλι της Πάτρας
- Θεσσαλονίκη: Λήστεψαν πεζούς με την απειλή χρήσης γκλοπ – Τρεις συλλήψεις
- Μπραντ Πιτ: Συνεχίζονται τα γυρίσματα στην Ύδρα – Σε ποια άλλη πόλη της χώρας θα ταξιδέψει
- «Fake news»: Η ανάρτηση του Φρανσίσκο για τα σενάρια περί συμφωνίας με την Μπαρτσελόνα (pic)
- Tα σενάρια αύξησης για τον κατώτατο μισθό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 24.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/yun-xu-qZFCovYUBSo-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442