Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών για τον ΟΛΘ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Χρηματιστήριο Αθηνών στη Λεωφόρο Αθηνών 110, αναμένεται να πραγματοποιήσουν σήμερα Πέμπτη στις 12:00 εργαζόμενοι των λιμανιών, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ ΑΕ.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Χρηματιστήριο Αθηνών στη Λεωφόρο Αθηνών 110, αναμένεται να πραγματοποιήσουν σήμερα Πέμπτη στις 12:00 εργαζόμενοι των λιμανιών, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ ΑΕ.
Στο ΧΑΑ πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα η έκτακτη γενική συνέλευση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ), που αναμένεται να εγκρίνει την τροποποίηση του καταστατικού της εταιρείας, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία για την εκλογή του μεταβατικού διοικητικού συμβουλίου, που θα παραμείνει ενεργό μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του διαγωνισμού για την πώληση του 67% της εταιρείας.
Η σύμβαση πώλησης του 67% του ΟΛΘ υπεγράφη στις 21/12 στην South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT) Limited, την εταιρεία που σύστησε η ένωση του προτιμητέου επενδυτή «Deutsche Invest Equity Partners GmbH», «Belterra Investments Ltd.» και «Terminal Link SAS» έναντι συνολικού τιμήματος 231,926 εκατ. ευρώ.
Η σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών υπογράφηκε μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ η σύμβαση παραχώρησης θα επικυρωθεί από τη Βουλή και εκτιμάται ότι εντός του πρώτου τριμήνου του 2018 θα έχει ολοκληρωθεί η συναλλαγή.
Οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν σήμερα προειδοποιητική 24ωρη απεργία, ενώ 4ωρη στάση εργασίας, από 11:00 έως 15:00, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στους οργανισμούς λιμένων Πειραιά, Ηρακλείου, Βόλου, Πάτρας, Ραφήνας, Λαυρίου, Ελευσίνας, Κερκύρας, Ηγουμενίτσας, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης και Χαλκίδας.
«Κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ, ακάθεκτα υλοποιούν το σχέδιο της πώλησης του ΟΛΘ, περνώντας στη τελευταία πράξη του έργου. Το ΤΑΙΠΕΔ, συνεχίζοντας τη σωρεία παραβιάσεων, παραβάσεων, παρατυπιών και γενικότερα κινούμενο εκτός νομιμότητας, όπως έπραξε μέχρι σήμερα σε όλη τη διαγωνιστική διαδικασία, προχωρά σε Γενική Συνέλευση του Οργανισμού για την τροποποίηση του Καταστατικού της Εταιρίας και την επικύρωση της νέας Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ ΟΛΘ και Ελληνικού Δημοσίου» υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας ΟΜΥΛΕ.
«Οι συνάδελφοι στον ΟΛΘ συνεχίζουν να αγωνίζονται για το δημόσιο συμφέρον και ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Αγωνίζονται όμως και για την κατοχύρωση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών τους δικαιωμάτων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Μόνιμων και Δόκιμων Λιμενεργατών του ΟΛΠ και καλεί τους εργαζομένους να συμμετέχουν στη σημερινή κινητοποίηση έξω από το χρηματιστήριο Αθηνών.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
- Lloyd’s List: Μαρινάκης και Αγγελικούση στην κορυφή – 17 Έλληνες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]
- Πασκουάλ: «Νιώθω υπερήφανος για τους παίκτες μου – Σημαντική νίκη, αλλά όχι κάτι παραπάνω»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)






















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442