«Έχει χυθεί αίμα για την απεργία»: Βαρύ το πλήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ [Βίντεο]
Βαρύ το κλίμα που επικρατεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν την προκήρυξη απεργίας. Οι βουλευτές εξέφρασαν από νωρίς τις ενστάσεις τους στους συναρμόδιους υπουργούς, ωστόσο η ψυχολογία έφθασε στο ναδίρ μετά την έφοδο των μελών του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας, για να υπενθυμίσουν στην Έφη Αχτσιόγλου ότι «έχει χυθεί αίμα για την απεργία».
Βαρύ το κλίμα που επικρατεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν την προκήρυξη απεργίας. Οι βουλευτές εξέφρασαν από νωρίς τις ενστάσεις τους στους συναρμόδιους υπουργούς, ωστόσο η ψυχολογία έφθασε στο ναδίρ μετά την έφοδο των μελών του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας, για να υπενθυμίσουν στην Έφη Αχτσιόγλου ότι «έχει χυθεί αίμα για την απεργία».
Κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, την Τρίτη, ακούστηκαν εντόνως οι προβληματισμοί των βουλευτών για τις αλλαγές στον τρόπο προκήρυξης απεργίας και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Οι βουλευτές τόνισαν ότι οι συγκεκριμένες νομοθετικές ρυθμίσεις πλήττουν ευθέως το αριστερό και φιλολαϊκό προφίλ της κυβέρνησης και δεν είναι εύκολα υπερασπίσιμες.
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος προσπάθησε να κατευνάσει τις αντιδράσεις, τονίζοντας τα θετικά σημεία του πολυνομοσχεδίου και υποστηρίζοντας ότι το «ισοζύγιο» είναι θετικό. Τόνισε επίσης ότι δεν πρόκειται για επιλογή της κυβέρνησης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι ρυθμίσεις αυτές επιβάλλονται από τους δανειστές.
Ωστόσο, οι φόβοι των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώθηκαν, όταν το ΠΑΜΕ προχώρησε στην παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας. Φθάνοντας μέχρι το γραφείο της υπουργού Έφης Αχτσιόγλου και φωνάζοντας ότι «έχει χυθεί αίμα για την απεργία». Ζήτησαν από την υπουργό να αποσύρει τις ρυθμίσεις, κάτι που η ίδια αρνήθηκε.
Οι κινητοποιήσεις του ΚΚΕ θα συνεχιστούν με απεργιακά συλλαλητήρια κατά τη συζήτηση και ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ενώ με σταυρωμένα χέρια δεν αναμένεται να καθίσουν παλιοί συνοδοιπόροι των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Ζωή Κωνσταντοπούλου, κάτι που δημιουργεί ασφυκτικό κλίμα για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.
Υπό αυτό το κλίμα, το πολυνομοσχέδιο εισάγεται στις 15:00 σήμερα, Τετάρτη, στις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές προς επεξεργασία και την Παρασκευή θα εισαχθεί στην Ολομέλεια, ώστε να ψηφιστεί με τη διαδικασία του επείγοντος τη Δευτέρα.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας