24ωρη απεργία σε μετρό και τρόλεϊ την Παρασκευή
Χωρίς μετρό (γραμμές 2 και 3) θα μείνει η πρωτεύουσα μεθαύριο Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2017, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων. Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν και τα τρόλεϊ λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, αντιδρώντας στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.
Χωρίς μετρό (γραμμές 2 και 3) θα μείνει η πρωτεύουσα μεθαύριο Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2017, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων.
Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών αποφάσισε να προχωρήσει στην 24ωρη απεργία λόγω της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, «το οποίο παραδίδει στους δανειστές ενέχυρο ό,τι απέμεινε από τη δημόσια περιουσία και μαζί τις τελευταίες ελπίδες για μία ζωή με αξιοπρέπεια στους ανθρώπους του μόχθου», όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του.
«Μέσα στα δεκάδες αντεργατικά, αντικοινωνικά μέτρα ξεχωρίζει η προσπάθεια να καταργηθεί στην πράξη το δικαίωμα στην απεργία, θέτοντας ως προαπαιτούμενο την απόλυτη πλειοψηφία των εργαζόμενων» σημειώνει το Σωματείο και προσθέτει:
«Η δημοκρατική ευαισθησία του κυρίου Τσίπρα και των συνοδοιπόρων εξαντλείται επιλεκτικά σε μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους και όχι όταν οι ίδιοι ψηφίζουν μνημόνια ή όταν προδίδουν δημοψηφίσματα στην πλάτη της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού».
Ακινητοποιημένα και τα τρόλεϊ
Ακινητοποιημένα θα είναι τα τρόλεϊ την Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου, λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, αντιδρώντας στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.
Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση τονίζει ότι «το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης φέρνει νέα σκληρά μέτρα, όπως η απελευθέρωση των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών, τον θεσμό της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης για ατομικές και συλλογικές εργατικές διαφορές και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης με την απαράδεκτη τροπολογία για περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία» και καλεί τους εργαζομένους να συμμετάσχουν δυναμικά στις πορείες διαμαρτυρίας που θα οργανωθούν.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
- Ευρωκοινοβούλιο: Το άρθρο 86 και τα εμπόδια στην απονομή δικαιοσύνης – Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Δικαίου έναντι διατάξεων
- Μπαρτσελόνα – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1: Ο Κουντέ έδωσε πολύτιμη νίκη στους «μπλαουγκράνα» (vid)
- Πανδαισία: Όλα τα γκολ από τα αποψινά παιχνίδια του Champions League (vids)
- Ίντερ – Λίβερπουλ: 0-1: Νίκη – βάλσαμο για τους «κόκκινους», από το… δώρο του Μπαστόνι (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)





















![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)


































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442