Λαμία: Χωρίς Ογκολόγο και έναν Αναισθησιολόγο έμεινε το νοσοκομείο
Το πρωτοφανές περιστατικό με τον συνοδό ασθενή που απείλησε με όπλο το προσωπικό του Νοσοκομείου Λαμίας παραμονή Πρωτοχρονιάς ήταν η αφορμή για να αποκαλυφθούν μια σειρά ουσιαστικών προβλημάτων πέραν της ελλιπούς φύλαξης του χώρου. Οι ελλείψεις σε ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό είναι μεγάλες καθώς υπάρχει ένας αναισθησιολόγος, ενώ δεν υπάρχει ογκολόγος για τους 4.000 καρκινοπαθείς που εξυπηρετεί το νοσοκομείο ετησίως.
Το πρωτοφανές περιστατικό με τον συνοδό ασθενή που απείλησε με όπλο το προσωπικό του Νοσοκομείου Λαμίας παραμονή Πρωτοχρονιάς ήταν η αφορμή για να αποκαλυφθούν μια σειρά ουσιαστικών προβλημάτων πέραν της ελλιπούς φύλαξης του χώρου. Οι ελλείψεις σε ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό είναι μεγάλες καθώς υπάρχει ένας αναισθησιολόγος, ενώ δεν υπάρχει ογκολόγος για τους 4.000 καρκινοπαθείς που εξυπηρετεί το νοσοκομείο ετησίως.
Σύμφωνα με καταγγελίες του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου που επικαλείται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), ενώ υπηρετούν τρεις αναισθησιολόγοι, οι δύο απουσιάζουν με μακροχρόνιες άδειες και η διευθύντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος που καλύπτει όλες τις ανάγκες την περασμένη Παρασκευή 5 Ιανουαρίου λιποθύμησε λόγω εργασιακής κόπωσης. Αυτό είχε ως συνέπεια το νοσοκομείο από την Παρασκευήτο απόγευμα έως το Σάββατο το μεσημέρι να λειτουργεί χωρίς κανένα Αναισθησιολόγο.
Επίσης το Νοσοκομείο Λαμίας δεν διαθέτει Ογκολόγο καθ’ ότι αποχώρησε ο μοναδικός που υπήρχε και παρά το γεγονός ότι εξυπηρετεί 4.000 καρκινοπαθείς κατ’ έτος απ’ όλη την περιοχή της Φθιώτιδας. Το κενό καλύπτεται με Ογκολόγο από τον Βόλο που επισκέπτεται το νοσοκομείο μια φορά την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη, αλλά σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ πολλοί ογκολογοί ασθενείς αναγκάζονται να μετακινούνται προς αναζήτηση γιατρού ή να πληρώνουν από την τσέπη τους για να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα.
Τέλος, η κατάσταση δεν είναι καλύτερη στο Τμήαα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου, καθώς, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ υπηρετούν μόνο τέσσερις γιατροί, παρά το γεγονός ότι οι εφημερίες είναι καθημερινές. Στο νοσηλευτικό προσωπικό στις 464 οργανικές θέσεις υπηρετούν 325 νοσηλευτές, 139 οργανικές θέσεις είναι κενές την τελευταία πενταετία αφού αποχώρησαν 62 μόνιμοι νοσηλευτές και προσλήφθηκαν μόνο εννέα.
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)



































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442