Λαμία: Χωρίς Ογκολόγο και έναν Αναισθησιολόγο έμεινε το νοσοκομείο
Το πρωτοφανές περιστατικό με τον συνοδό ασθενή που απείλησε με όπλο το προσωπικό του Νοσοκομείου Λαμίας παραμονή Πρωτοχρονιάς ήταν η αφορμή για να αποκαλυφθούν μια σειρά ουσιαστικών προβλημάτων πέραν της ελλιπούς φύλαξης του χώρου. Οι ελλείψεις σε ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό είναι μεγάλες καθώς υπάρχει ένας αναισθησιολόγος, ενώ δεν υπάρχει ογκολόγος για τους 4.000 καρκινοπαθείς που εξυπηρετεί το νοσοκομείο ετησίως.
Το πρωτοφανές περιστατικό με τον συνοδό ασθενή που απείλησε με όπλο το προσωπικό του Νοσοκομείου Λαμίας παραμονή Πρωτοχρονιάς ήταν η αφορμή για να αποκαλυφθούν μια σειρά ουσιαστικών προβλημάτων πέραν της ελλιπούς φύλαξης του χώρου. Οι ελλείψεις σε ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό είναι μεγάλες καθώς υπάρχει ένας αναισθησιολόγος, ενώ δεν υπάρχει ογκολόγος για τους 4.000 καρκινοπαθείς που εξυπηρετεί το νοσοκομείο ετησίως.
Σύμφωνα με καταγγελίες του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου που επικαλείται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), ενώ υπηρετούν τρεις αναισθησιολόγοι, οι δύο απουσιάζουν με μακροχρόνιες άδειες και η διευθύντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος που καλύπτει όλες τις ανάγκες την περασμένη Παρασκευή 5 Ιανουαρίου λιποθύμησε λόγω εργασιακής κόπωσης. Αυτό είχε ως συνέπεια το νοσοκομείο από την Παρασκευήτο απόγευμα έως το Σάββατο το μεσημέρι να λειτουργεί χωρίς κανένα Αναισθησιολόγο.
Επίσης το Νοσοκομείο Λαμίας δεν διαθέτει Ογκολόγο καθ’ ότι αποχώρησε ο μοναδικός που υπήρχε και παρά το γεγονός ότι εξυπηρετεί 4.000 καρκινοπαθείς κατ’ έτος απ’ όλη την περιοχή της Φθιώτιδας. Το κενό καλύπτεται με Ογκολόγο από τον Βόλο που επισκέπτεται το νοσοκομείο μια φορά την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη, αλλά σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ πολλοί ογκολογοί ασθενείς αναγκάζονται να μετακινούνται προς αναζήτηση γιατρού ή να πληρώνουν από την τσέπη τους για να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα.
Τέλος, η κατάσταση δεν είναι καλύτερη στο Τμήαα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου, καθώς, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ υπηρετούν μόνο τέσσερις γιατροί, παρά το γεγονός ότι οι εφημερίες είναι καθημερινές. Στο νοσηλευτικό προσωπικό στις 464 οργανικές θέσεις υπηρετούν 325 νοσηλευτές, 139 οργανικές θέσεις είναι κενές την τελευταία πενταετία αφού αποχώρησαν 62 μόνιμοι νοσηλευτές και προσλήφθηκαν μόνο εννέα.
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Υπόμνημα της δημάρχου Γαύδου στην κυβέρνηση για τα ζητήματα που απασχολούν το νησί
- Νέο βίντεο από τη σύλληψη του Λουίτζι Μαντζιόνε: Τι δείχνουν οι κάμερες ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare
- Ταΰγετος: Αίσιο τέλος για τον 28χρονο Γάλλο πεζοπόρο που έπεσε σε χαράδρα 200 μέτρων
- Εγκαινιάστηκε η νέα πλατεία Αγίων Αναργύρων
- Live streaming: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ
- Καιρός: Νέα ατμοσφαιρική διαταραχή φέρνει κρύο, βροχές και χιόνια – Έντονη αστάθεια μέχρι τις Γιορτές
- Νεκρός ο διάσημος βαρύτονος Τζούμπιλαντ Σάικς μετά από πολλαπλές μαχαιριές – Συνελήφθη ο γιος του για τη δολοφονία του
- Χανιά: Συνεχίζεται αύριο η δίκη για το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα τον 22χρονο Παναγιώτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442