Παρασκευή 08 Δεκεμβρίου 2023
weather-icon 21o
Αρναουτάκης: Μεγάλα έργα στην Κρήτη μέσα στο 2018

Αρναουτάκης: Μεγάλα έργα στην Κρήτη μέσα στο 2018

Tο 2018 θα είναι ένας χρόνος που θα ξεκινήσουν όλες οι διαδικασίες για τα μεγάλα και μικρά έργα της Κρήτης με τη συνεργασία και τη συνέργεια όλων, και τη διεκδίκηση από πλευράς Περιφέρειας, δήλωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, με την ευκαιρία ευχών του προς όλους τους πολίτες για τη νέα χρονιά που έρχεται.

Tο 2018 θα είναι ένας χρόνος που θα ξεκινήσουν όλες οι διαδικασίες για τα μεγάλα και μικρά έργα της Κρήτης με τη συνεργασία και τη συνέργεια όλων, και τη διεκδίκηση από πλευράς Περιφέρειας, δήλωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, με την ευκαιρία ευχών του προς όλους τους πολίτες για τη νέα χρονιά που έρχεται.

Υγεία, δύναμη και αισιοδοξία ευχήθηκε σε όλους ο Σταύρος Αρναουτάκης, εκτιμώντας και αισιοδοξώντας, όπως είπε, για τα μεγάλα έργα που αφορούν τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), στο νέο αεροδρόμιο αλλά και την αναβάθμιση του «Νίκος Καζαντζάκης». Μάλιστα, χαρακτηριστικά είπε ότι την άνοιξη Κρητικοί, επισκέπτες και τουρίστες θα δουν ένα ανακαινισμένο αεροδρόμιο.

«Μίλησα πρόσφατα με τον κ. Σπίρτζη για το θέμα του ΒΟΑΚ, μου ανέφερε ότι θα ερχόταν στην Κρήτη αμέσως με το νέο χρόνο και εκτιμώ ότι με το ξεκίνημα της διαδικασίας που θα γίνει για την προεπιλογή των αναδόχων για τον Βόρειο Οδικό Άξονα ξεκινά μία διαδικασία που θα ξεπεράσει το χρόνο, γιατί θα υπάρξει διαγωνιστική διαδικασία μεταξύ αναδόχων μεγάλων εταιρειών, όμως το ξεκίνημα έχει γίνει», τόνισε.

«Την προμελέτη αυτή από το Ηράκλειο μέχρι τα Χανιά χρηματοδοτήσαμε από την Περιφέρεια για να μπορεί να είναι ολοκληρωμένο το έργο και να μη πει το υπουργείο ότι δεν έχουμε μελέτη έτοιμη. Η εκτίμησή μου είναι ότι το έργο μπορεί να ξεκινήσει το 2019 και παράλληλα όμως πρέπει να δούμε τα υπόλοιπα τα υπόλοιπα τμήματα μέσα από τη μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού που είναι από τα Χανιά προς την Κίσσαμο και από τον Άγιο Νικόλαο προς τη Σητεία και την Ιεράπετρα. Επίσης, επειδή ο δρόμος Εξάντι-Πάνορμο συμπεριλαμβάνεται μέσα στο όλο τμήμα του δρόμου και δεν θα δημοπρατηθεί χωριστά», ανέφερε ο περιφερειάρχης σχετικά με την επικοινωνία του με τον υπουργό.

Αυτό μάλιστα που ζήτησε από τον υπουργό, όπως ανέφερε, είναι τα χρήματα αυτά να παραμείνουν στην Κρήτη για να πάει ένα ποσό κοντά στα 50 εκατομμύρια στην περιοχή των Χανίων και άλλα 50 εκατομμύρια στο Λασίθι. Σχετικά με το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης», ο περιφερειάρχης ανέφερε πως «μέχρι την άνοιξη θα δούμε ένα νέο αεροδρόμιο, με έργα προϋπολογισμού, κοντά στα 480 εκατομμύρια».

Τόσο από πλευράς της Περιφέρειας όσο και από τις προσπάθειες του ίδιου του κ. Αρναουτάκη, ο οποίος το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε συνεχείς συναντήσεις με υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, μέσα στο 2018 θα υπάρξουν μία σειρά έργων τα οποία είναι ενταγμένα στο Περιφερειακό Πρόγραμμα, τα οποία για λόγους καθαρά του νόμου 4412 δεν μπόρεσαν να δημοπρατηθούν το 2017.

«Έργα τα οποία θα ξεπεράσουν τα 100 εκατομμύρια και αφορούν οδοποιίες, σχολεία, βιολογικούς καθαρισμούς, υδρεύσεις, έργα που θα εξελίσσονται εντός του 2018», τόνισε και εξήγγειλε ότι εντός του νέου έτους θα δημοπρατηθούν έργα με προϋπολογισμό άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης έκανε έκκληση προς τους δήμους της Κρήτης ώστε να προετοιμαστούν για να υποβάλουν τις προτάσεις τους. «Θεωρώ ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018, μια σειρά έργων τα οποία δεν χρηματοδοτούνται από Ευρωπαϊκούς Πόρους μπορούν να χρηματοδοτηθούν από πόρους του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, πρόγραμμα που θα βγει από το Υπουργείο Εσωτερικών και Ανάπτυξης», είπε ο περιφερειάρχης.

«Το έχει ανακοινώσει ο κ. Σκουρλέτης και ο κ. Χαρίτσης και πρέπει να πούμε ότι είναι προς την σωστή κατεύθυνση ώστε να μπορούν μικρά έργα των δήμων να χρηματοδοτηθούν. Εμείς ως περιφέρεια θα κάνουμε με όλους τους δήμους μια προετοιμασία και θα δούμε αν χρειαστεί χρηματοδότηση για τις μελέτες, ούτως ώστε να μπορέσουν να είναι έτοιμοι οι δήμοι της Κρήτης να υποβάλλουν προτάσεις, γιατί τα χρήματα μπορούν να αυξηθούν μέσα στο χρόνο», κατέληξε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Συνεχίζεται η «ομηρία» από την Αστυνομία στο Ρέντη (vid)

Έπιασε φωτιά στο γήπεδο την ώρα που είναι εκατοντάδες οπαδοί εγκλωβισμένοι από την Αστυνομία παραμένοντας σε «ομηρία»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 08 Δεκεμβρίου 2023