Την ανησυχία του ότι ο κόσμος «χάνει τη μάχη» κατά της κλιματικής αλλαγής εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, απευθυνόμενος σε δεκάδες ηγέτες και διευθυντές εταιρειών, στη διεθνή διάσκεψη για το κλίμα «One planet summit» που φιλοξενείται στο Παρίσι.
«Δεν προχωρούμε αρκετά γρήγορα. Και αυτό είναι η τραγωδία. Πρέπει όλοι μας να δράσουμε γιατί όλοι θα κληθούμε να λογοδοτήσουμε», είπε ο Γάλλος πρόεδρος, στην ομιλία του ενώπιον εκπροσώπων 127 χωρών και διεθνών οργανισμών.
«Δεν θα μπορούμε να πούμε ότι δεν γνωρίζαμε», επέμεινε ο Μακρόν.
Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, είπε ότι το να στηρίζει κανείς την ενέργεια που προέρχεται από ορυκτά καύσιμα –τα οποία ενοχοποιούνται σε μεγάλο βαθμό για την υπερθέρμανση του πλανήτη– ισοδυναμεί με το να «επενδύει στο χαμό μας».
«Ο πόλεμος κατά της κλιματικής αλλαγής δεν έχει κερδηθεί», πρόσθεσε.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.