Ανασύρθηκε ο ένας ορειβάτης, νεκρός ο δεύτερος
Με εκδορές και κακώσεις μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κατερίνης ο 37χρονος ορειβάτης που ανασύρθηκε τη νύχτα από δύσβατο σημείο στη θέση Καλόγερος, στον Ολυμπο. Πρόκειται για τον ορειβάτη που είχε ενημερώσει το απόγευμα της Δευτέρας τηλεφωνικά τις αρχές για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία είχε βρεθεί με ένα ακόμη άτομο, 57 χρονών, ζητώντας βοήθεια.
Με εκδορές και κακώσεις μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κατερίνης ο 37χρονος ορειβάτης που ανασύρθηκε τη νύχτα από δύσβατο σημείο στη θέση Καλόγερος, στον Ολυμπο. Πρόκειται για τον ορειβάτη που είχε ενημερώσει το απόγευμα της Δευτέρας τηλεφωνικά τις αρχές για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία είχε βρεθεί με ένα ακόμη άτομο, 57 χρονών, ζητώντας βοήθεια.
Τον 57χρονο προσέγγισαν επίσης τη νύχτα οι διασώστες και διαπίστωσαν ότι δεν έχει τις αισθήσεις του. Πλέον, γίνεται προσπάθεια κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες (σκοτάδι, χαμηλές θερμοκρασίες, απόκρημνο έδαφος και πάγος) για την ανάσυρση της σορού του.
Στην επιχείρηση συμμετέχουν η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η ΕΜΑΚ και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.
Σύμφωνα με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, ο 57χρονος υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, καθώς γλίστρησε και έπεσε σε χαράδρα.
Αυτή είναι η τρίτη επιχείρηση στον Ολυμπο από το Σάββατο, όταν σημειώθηκε η τραγωδία με τον θάνατο του 25χρονου ορειβάτη και τον τραυματισμό του φίλου του.
Την Κυριακή, δύο ορειβάτες εντοπίστηκαν τραυματισμένοι και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Κατερίνης.
in.gr
- Mπαρτσελόνα: Το νέο λούτρινο της μασκότ CAT «εξαφανίστηκε» σε χρόνο-ρεκόρ
- Hellenic Train: Διακόπηκαν τα δρομολόγια στο τμήμα Λάρισα – Λειανοκλάδι λόγω της υπερχείλισης του Ενιπέα
- Πασκουάλ για την Μπαρτσελόνα και το NBA Europe: «Είμαστε στην Euroleague»
- Μαλακάσα: Οδηγός χάνει τον έλεγχο και πέφτει πάνω στις προστατευτικές μπάρες και σε λεωφορείο
- Δολοφονία Καρυώτη: «Μου δώσανε φράγκα για να ομολογήσω» – Το ηχητικό που ανατρέπει την ομολογία στην υπόθεση
- Τσερνόμπιλ: Η προστατευτική κατασκευή δεν μπλοκάρει πλέον τη ραδιενέργεια οκτώ μήνες μετά το πλήγμα
- Κακοκαιρία Byron: Συναγερμός στη Λάρισα – Πλημμύρισαν τα πρώτα σπίτια από την υπερχείλιση του Ενιπέα
- Ο Μπόρζες αποθέωσε τον Ιωαννίδη μετά από το Μπενφίκα – Σπόρτινγκ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442