Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί έξω από το υπουργείο Παιδείας οι φοιτητές Εργοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας.

Παράλληλα οι φοιτητές αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λεωφόρο Αθηνών (πρώην Καβάλας) στο ύψος του Τμήματος Εργοθεραπείας την Τρίτη από τις 9 το πρωί.

Όπως αναφέρουν σε σχετική τους ανακοινωση «Από το καλοκαίρι ακούγεται η δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Τι είναι τελικά αυτό το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και πώς θα δημιουργηθεί; Πώς θα επηρεάσει την ακαδημαϊκή και την επαγγελματική πραγματικότητα στην Ελλάδα; Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, θα δημιουργηθεί μέσω της συγχώνευσης του ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, με αποτέλεσμα, τα 37 τμήματα που υπάρχουν, να μειωθούν σε 21. Αυτή η μείωση, θα επέλθει μέσω της συγχώνευσης κάποιων τμημάτων μεταξύ τους, είτε μέσω της μετατροπής τους σε τμήματα διετούς φοίτησης ή ακόμα και μέσω της κατάργησης τους. Συνέπεια της ίδρυσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, είναι, η μή επαναπρόσληψη των έκτακτων καθηγητών, η μη κάλυψη των απαιτούμενων θέσεων μόνιμου διδακτικού προσωπικού και η προοδευτικά μειούμενη χρηματοδότηση του νέου ιδρύματος.

Στο πλαίσιο δημιουργίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής το Τμήμα Εργοθεραπείας, παρότι αποτελεί το μοναδικό δημόσιο τμήμα εργοθεραπείας σε Ελλάδα και Κύπρο και παρόλο που αποτελεί ένα από τα πιο υψηλόβαθμα και περιζήτητα τμήματα του ΤΕΙ Αθήνας, κινδυνεύει να συγχωνευτεί με κάποιο άλλο τμήμα του ΤΕΙ αλλιώς απειλείται με την μετατροπή του σε διετές τμήμα φοίτησης. Απόρροια αυτών, είναι η υποβάθμιση της ποιότητας σπουδών, η υποβάθμιση των πτυχίων με δημιουργία φοιτητών πολλαπλών ταχυτήτων, τα ασαφή επαγγελματικά δικαιώματα και ένα αβέβαιο επαγγελματικό μέλλον».Ορέστης Καρύπης

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο