Ερντογάν: Το Ισραήλ είναι ένα κατοχικό κράτος
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε σήμερα το Ισραήλ «κατοχικό κράτος» το οποίο καταφεύγει σε πρακτικές τρόμου, τονίζοντας ότι η Άγκυρα δεν θα αναγνωρίσει την απόφαση των ΗΠΑ να ανακηρύξουν μονομερώς την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του κράτους αυτού.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε σήμερα το
Ισραήλ «κατοχικό κράτος» το οποίο καταφεύγει σε πρακτικές τρόμου,
τονίζοντας ότι η Άγκυρα δεν θα αναγνωρίσει την απόφαση των ΗΠΑ να
ανακηρύξουν μονομερώς την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του κράτους αυτού.
«Το Ισραήλ είναι ένα κατοχικό κράτος. Αυτή τη στιγμή, με την αστυνομία τους, καταφεύγουν στον τρόμο και χτυπούν (Παλαιστίνιους) νέους και παιδιά» είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη.
«Επιτίθεται στη Γάζα με F-16. Γιατί; Επειδή λένε ‘’Είμαστε ισχυροί΄΄. Εγώ το λέω ευθέως: το να είσαι ισχυρός δεν σημαίνει ότι έχεις δίκιο», πρόσθεσε.
Ο Τούρκος πρόεδρος επέκρινε με δριμύτητα την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την Ιερουσαλήμ, υπογραμμίζοντας ότι είναι «άκυρη και μη γενόμενη» για την Άγκυρα. «Ο Τραμπ προσπαθεί να προχωρήσει, λέγοντας ΄΄αυτό ήταν, το έκανα, όλα καλά΄΄. Συγγνώμη αλλά (…) το να είσαι ισχυρός δεν σου δίνει αυτό το δικαίωμα. Οι ηγέτες των μεγάλων χωρών έχουν ως αποστολή να προωθούν την ειρήνη, όχι να προκαλούν συρράξεις», συνέχισε.
Νωρίτερα σήμερα ο Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα της Ιερουσαλήμ με πολλούς ξένους ηγέτες, μεταξύ των οποίων και με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, όπως μετέδωσε το δημόσιο πρακτορείο Anadolu.
Την Τετάρτη συγκαλείται εκτάκτως στην Κωνσταντινούπολη ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας προκειμένου να συζητήσει τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ μετά τη σφαγή με τους 250 νεκρούς
- Απεργούν στις 24 Απριλίου οι εργαζόμενοι στους δήμους – Τα αιτήματά τους
- Άκσηση: Η «ασπίδα» για το άγχος και την κατάθλιψη
- Άστατος ο καιρός τη Μεγάλη Πέμπτη – Πού θα βρέξει
- Εμπόδια στις καινοτόμες θεραπείες τα μειωμένα κίνητρα για κλινικές μελέτες
- Πλησιάζουν «ταβάνι» οι τιμές στα ακίνητα
- «The Invite»: Η νέα δραματική κομεντί με τους Ολίβια Γουάιλντ, Σεθ Ρόγκεν, Πενέλοπε Κρουζ
- Τέσσερις τρόποι για να διαχειριστείς τις παρεξηγήσεις στη σχέση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442