Το Σάββατο με ΤΑ ΝΕΑ: 70 φιλόσοφοι που άλλαξαν τον κόσμο
ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ παρουσιάζουν μία πρωτότυπη, συλλεκτική σειρά: Κορυφαίες προσωπικότητες που επηρέασαν και διαμόρφωσαν την παγκόσμια ιστορία. Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου ο δεύτερος τόμος: 70 φιλόσοφοι που άλλαξαν τον κόσμο.
ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ παρουσιάζουν μία πρωτότυπη, συλλεκτική σειρά: Κορυφαίες προσωπικότητες που επηρέασαν και διαμόρφωσαν την παγκόσμια ιστορία. Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου ο δεύτερος τόμος: 70 φιλόσοφοι που άλλαξαν τον κόσμο.
Σοφιστές, Σωκράτης, Πλάτωνας, Αριστοτέλης, Στωικοί, Καρτέσιος, Τζον Λοκ, Βολταίρος, Ζαν Ζακ Ρουσό, Καντ, Σοπενχάουερ, Ζαν Πολ Σαρτρ και άλλοι. Η ζωή, το έργο, η διδασκαλία, αλλά και αποσπάσματα από τη θεωρία τους.
Το βιβλίο αυτό δεν έχει ως αντικείμενο τη φιλοσοφία, αλλά τους φιλοσόφους. Στόχος της έκδοσης είναι να δώσει μία γεύση κάθε φιλοσόφου, της ζωής, του έργου, της θεωρίας και των δικών του λόγων σε ένα σύντομο κείμενο.[..] Είναι ευκολότερο να ασχοληθούμε με τους φιλοσόφους παρά με την ίδια τη φιλοσοφία. Πρώτον διότι οι φιλόσοφοι έχουν μια ιστορική και κοινωνική ταυτότητα.
Δεύτερον, διότι μας έχουν αφήσει συγκεκριμένα κείμενα, τα οποία συνήθως έχουν κρίνει άλλοι φιλόσοφοι. Εξάλλου, δεν ήταν λίγοι οι φιλόσοφοι που αμφισβήτησαν κατά πόσον υπάρχει φιλοσοφία ξεχωριστή από τους φιλοσόφους. Γνωρίζοντας, έστω και επιδερμικά, τους φιλοσόφους μπορούμε να αποκτήσουμε μια ιδέα για τις ιδέες τους και συνεπώς γι’ αυτό που ονομάζουμε φιλοσοφία.
in.gr
- Συνέδριο ΠΑΣΟΚ – 2η ημέρα: Πηγαδάκια, πρωτοκλασάτοι και οι ψηφοφορίες που έδειξαν ισορροπίες
- Grand Prix Ιαπωνίας: Νικητής ξανά ο Κίμι Αντονέλι (pic)
- Μουντιάλ χωρίς brands
- Στη φυλακή ακόμα τέσσερις για το κύκλωμα απάτης με το ΦΠΑ, ανάμεσά τους και πρώην παίκτης ριάλιτι
- Ωρα της Γης: Η στιγμή που η Αθήνα «έσβησε» – Το Παναθηναϊκό Στάδιο και η Ακρόπολη στο σκοτάδι
- O Χεζόνια, ο Ραζνάτοβιτς και τα σενάρια για το μέλλον του στη Euroleague
- Πρέπει ο σκύλος να χαιρετά όλους στη βόλτα; – Τι ισχύει πραγματικά
- «Το σε λίγο δεν ήρθε ποτέ» – Η συγκινητική ανάρτηση της δασκάλας του 34χρονου δύτη που χάθηκε στα Λιμανάκια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 29.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/david-wirzba-1kqqPKhn0a4-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442