Διαμαρτυρία κατά του κλεισίματος του Ιδρύματος Χρονιών Παθήσεων Σκαραμαγκά
Έξω από το υπουργείο Εργασίας θα συγκεντρωθούν αύριο Τρίτη, στις 11:00 το πρωί, γονείς και κηδεμόνες των περιθαλπόμενων στο Ίδρυμα Χρονιών Παθήσεων Σκαραμαγκά, ζητώντας να μην κλείσει η δομή.
Έξω από το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου, θα συγκεντρωθούν αύριο Τρίτη, στις 11:00 το πρωί, γονείς και κηδεμόνες των περιθαλπόμενων στο Ίδρυμα Χρονιών Παθήσεων Σκαραμαγκά, ζητώντας να μην κλείσει η δομή.
Σύμφωνα με τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, με πρόφαση την ακαταλληλότητας του χώρου περιθαλπόμενοι μεταφέρονται σε άλλα ιδρύματα καθώς επίσης και εργαζόμενοι.
«Όμως, η εξαθλίωση του χώρου ήταν μια συνειδητή πολιτική, μέσω της υποχρηματοδότησης και της εγκατάλειψης, της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Κι έχουν το θράσος και εμφανίζουν σήμερα, σαν αποτέλεσμα ευαισθησίας, το κλείσιμο του ιδρύματος», υποστηρίζει ο σύλλογος.
Οι γονείς και κηδεμόνες των περιθαλπόμενων μάλιστα αφήνουν να εννοηθεί ότι το κλείσιμο του ιδρύματος γίνεται επειδή ο χώρος θεωρείται από την κυβέρνηση εκμεταλλεύσιμος εμπορικά.
Ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων καλεί λοιπόν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας, αύριο Τρίτη στις 11:00 το πρωί, διεκδικώντας να μην κλείσει το ίδρυμα, χρηματοδότηση όλων των δημόσιων δομών από τον κρατικό προϋπολογισμό και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για την αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών σε όλα τα ιδρύματα του κέντρου και την επιστημονική συγκρότηση των τμημάτων του.
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Διαμαρτυρία-έπος από τους οπαδούς της Γκλάντμπαχ: «Να μην αγοράσει κανείς λουκάνικα και μπύρες»
- Η εποχή της αντι-φιλοδοξίας: Γιατί σταματήσαμε να ζούμε για να δουλεύουμε
- Ο Ρέιφ Φάινς θέλει να δει την Τίλντα Σουίντον στον ρόλο του Βόλντεμορτ
- Οχιά δάγκωσε 13χρονο – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση
- Fuel Pass: Απάτη με SMS – Πώς μπορούν να σας αδειάσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς
- Μπετσίροβιτς: «Έχει χαρακτήρα νικητή, ο Παναθηναϊκός θα είναι στο Final Four»
- Σακελλαρίδης: Το μήνυμα της Ανάστασης ας είναι ισχυρότερο από τη βαρβαρότητα – Πάλι στη λάθος πλευρά της Ιστορίας ο Μητσοτάκης
- Τραγωδία στην Καβάλα: Ένα 3χρονο παιδάκι έχασε τη ζωή του μετά από σύγκρουση ταξί με ΙΧ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Ακίνητα: Έκρηξη τιμών σε Ελλάδα και Ευρώπη [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/04/akinita1-e1727899707686-1024x684-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442