Μπορεί ένα SMS να αποτελεί διαθήκη;
Μπορεί ένα SMS που δεν έχει σταλεί και έχει για υπογραφή ένα χαμογελαστό emoticon να θεωρηθεί έγκυρη διαθήκη; Ναι, σύμφωνα με την αυστραλιανή δικαιοσύνη, η οποία επικύρωσε την τελευταία επιθυμία ενός άνδρα που άφησε την περιουσία του στον αδελφό του και όχι στη σύζυγο και τον γιο του.
Μπορεί ένα SMS που δεν έχει σταλεί και έχει για υπογραφή ένα χαμογελαστό emoticon να θεωρηθεί έγκυρη διαθήκη; Ναι, σύμφωνα με την αυστραλιανή δικαιοσύνη, η οποία επικύρωσε την τελευταία επιθυμία ενός άνδρα που άφησε την περιουσία του στον αδελφό του και όχι στη σύζυγο και τον γιο του.
Το SMS που σκόπευε να στείλει ο θανών στον αδελφό του βρέθηκε στο κινητό του μετά την αυτοκτονία του, τον Οκτώβριο του 2016, σε ηλικία 55 ετών.
«Ο ανεπίσημος χαρακτήρας του κειμένου αυτού δεν το καθιστά ανεπαρκή απόδειξη των προθέσεων του θανόντα», αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο του Μπρέσμπεϊν στην ανατολική Αυστραλία.
Στο μήνυμα αυτό, το οποίο δεν εστάλη ποτέ, ο άνδρας περιγράφει την αγανάκτησή του για τη συμπεριφορά της συζύγου του.
«Εσύ και (ο ανιψιός μου) θα κρατήσετε ό,τι έχω: το σπίτι, τη σύνταξη. Τοποθετείστε τις στάχτες μου στον κήπο. (Η σύζυγός μου) θα πάρει μόνο τα υπάρχοντά της, είναι σε καλή οικονομική κατάσταση, εξάλλου έχει επιστρέψει στον πρώην της», έγραφε το μήνυμα.
Ο άνδρας ανέφερε, επίσης, στο μήνυμα τους κωδικούς για τους τραπεζικούς του λογαριασμούς και το είχε υπογράψει με τις λέξεις «η διαθήκη μου» και ένα emoticon.
Η σύζυγός του είχε κρίνει ότι αυτό το μήνυμα δεν μπορεί να θεωρηθεί διαθήκη διότι δεν είχε σταλεί ποτέ. Όμως η δικαστής Σούζαν Μπράουν είχε διαφορετική γνώμη.
«Η αναφορά στο σπίτι του και τη σύνταξή του και η διευκρίνιση ότι η σύζυγός του μπορεί να πάρει τα δικά της περιουσιακά στοιχεία αποδεικνύουν ότι είχε συναίσθηση της φύσης και του μεγέθους της περιουσίας του, που ήταν σχετικά μικρή», επεσήμανε η Μπράουν.
ΑΠΕ,in.gr
- Τα «It Girls» της Αναγέννησης στην Ιταλία: Πώς τρεις γυναίκες χρησιμοποίησαν τη μόδα για να αποκτήσουν δύναμη
- Ρίσκο ή trend: Είναι το «hot-take dating» η νέα τάση στο πρώτο ραντεβού;
- Μεγάλος Ραδιομαραθώνιος κατά της φτώχειας από την Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 fm
- Ένας σύγχρονος Ντα Βίντσι – Η ζωή και το έργο της Άγκνες Ντένες μεταφέρονται στη μεγάλη οθόνη
- Airbnb: Ρεκόρ στις βραχυχρόνιες μισθώσεις παρά τα μέτρα
- Αλκοτέστ: Σώζουν αλλά δεν αρκεί – Οι περισσότερες παραβάσεις μετά τον νέο ΚΟΚ
- Στεγαστική κρίση: Σε «πολιορκία» η χώρα – Μεταξύ ράλι τιμών και κυβερνητικής απάθειας
- Διέξοδος από τις καταθέσεις μηδενικού επιτοκίου – Τι σχεδιάζουν οι τράπεζες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 22.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/chris-leggat-2iOqib5eLE8-unsplash-315x220.jpg)













![Γιγαντιαίος χιονάνθρωπος καλωσορίζει τους επισκέπτες στο Harbin Ice Snow World στην Κίνα – Δείτε πως φτιάχτηκε [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/snowman2-315x220.jpg)

![Η βροχή βάφτηκε κόκκινη στο Ορμούζ του Ιράν – Εντυπωσιακές εικόνες [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/blood-rain2-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442