Επισκέπτονται τα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων και φεύγουν με ιλαρά
Επισκέπτονται τα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων με μία κοινή ίωση ή γαστρεντερίτιδα, και φεύγουν με ιλαρά. Σύμφωνα με γιατρούς Νοσοκομείων, δεν είναι λίγα τα περιστατικά που έρχονται σε επαφή με τον ιό της ιλαράς περιμένοντας στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών να εξεταστούν για άλλη πάθηση. Στο μεταξύ, βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας τους ενός εκ των δύο παιδιών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» με επιπλοκές της ιλαράς. Το βράδυ της Παρασκευής βγήκε από την Εντατική. Συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κοινό θάλαμο για παρακολούθηση.
Επισκέπτονται τα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων με μία κοινή ίωση ή γαστρεντερίτιδα, και φεύγουν με ιλαρά. Σύμφωνα με γιατρούς Νοσοκομείων, δεν είναι λίγα τα περιστατικά που έρχονται σε επαφή με τον ιό της ιλαράς περιμένοντας στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών να εξεταστούν για άλλη πάθηση. Στο μεταξύ, βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας τους ενός εκ των δύο παιδιών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» με επιπλοκές της ιλαράς. Το βράδυ της Παρασκευής βγήκε από την Εντατική. Συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κοινό θάλαμο για παρακολούθηση.
Αν είναι ανεμβολίαστοι, προσβάλλονται τάχιστα από την ιλαρά. Άλλωστε, όπως αναφέρουν οι ειδικοί επιστήμονες ο ιός της ιλαράς μπορεί να ζήσει τουλάχιστον δύο ώρες σε άψυχα αντικείμενα.
Η εύκολη και γρήγορη μετάδοση της νόσου, προκύπτει και από τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, σύμφωνα με τα οποία μέσα σε μία εβδομάδα καταγράφηκαν 30 κρούσματα ιλαράς, φθάνοντας τα 196.
Επειδή το πρόβλημα εντείνεται, ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός ζήτησε να συνεδριάσει εντός της επόμενης εβδομάδας η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Θα κληθούν η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, εκπρόσωποι της επιστημονικής παιδιατρικής κοινότητας, επιδημιολόγοι, λοιμωξιολόγοι προκειμένου να εκθέσουν τις επιστημονικές απόψεις τους και να ενημερώσουν την τεχνική αντιπροσωπεία για τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται και για τις πρακτικές τις οποίες υιοθετούν και άλλες χώρες.
Σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, όσο το αντιεμβολιαστικό κίνημα αυξάνει την επιρροή του, όπως γίνεται σε πάρα πολλές χώρες της Δυτικής Ευρώπης, και δεν ενισχύεται ο υγειονομικός φραγμός που προκαλούν τα εμβόλια, ιδιαίτερα στον παιδικό πληθυσμό, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση.
Βελτίωση παρουσιάζει το ένα παιδί
Στο μεταξύ, βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας τους ενός εκ των δύο παιδιών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» με επιπλοκές της ιλαράς. Το βράδυ της Παρασκευής βγήκε από την Εντατική. Συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κοινό θάλαμο για παρακολούθηση.
Το δεύτερο παιδί συνεχίζει να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ σε σοβαρή κατάσταση με μία σπάνια μορφή εγκεφαλίτιδας. Αναμένονται τα εργαστηριακά αποτελέσματα που θα δείξουν αν η πάθηση, που οδήγησε το παιδί στη ΜΕΘ, σχετίζεται με την ιλαρά από την οποία είχε προσβληθεί πριν από λίγα χρόνια ή όχι. Να σημειωθεί ότι μία από τις πιο σπάνιες αλλά σοβαρές επιπλοκές της ιλαράς, εκδηλώνεται λίγα χρόνια μετά την προσβολή του ατόμου από τη νόσο και οφείλεται σε βλάβη των εγκεφαλικών κυττάρων από τον ιό της ιλαράς.
Ελενα Φυντανίδου
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους του Βαλβέρδε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)










![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-109x85.jpg)



![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442