Δεκάδες νεκροί από βύθιση υπερφορτωμένου πλοιαρίου στον ποταμό Νίγηρα
Ένα πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν 150 άνθρωποι ναυάγησε στον ποταμό Νίγηρα, στην Πολιτεία Κεμπί της βορειοδυτικής Νιγηρίας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 33 άνθρωποι, όπως έγινε γνωστό από πηγή των τοπικών υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών (NEMA).
Ένα πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν 150 άνθρωποι ναυάγησε στον ποταμό Νίγηρα, στην Πολιτεία Κεμπί της βορειοδυτικής Νιγηρίας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 33 άνθρωποι, όπως έγινε γνωστό από πηγή των τοπικών υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών (NEMA).
Το πλοιάριο, χωρητικότητας 70 επιβατών, μετέφερε υπερδιπλάσιους, περίπου 150, όπως ανέφεραν οι επιζώντες, είπε ο Σουλεϊμάν Μοχάμεντ Καρίμ, ο συντονιστής της NEMA στη γειτονική Πολιτεία Σοκότο. «Βυθίστηκε επειδή ήταν υπερφορτωμένο» τόνισε.
Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί από τον ποταμό 33 νεκροί ενώ άλλοι 23 άνθρωποι αγνοούνται. Οι αρχές θεωρούν ότι δεν υπάρχουν ελπίδες να τους βρουν ζωνταντούς.
Ο Καρίμ είπε ότι 82 επιβάτες σώθηκαν χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες των αρχών του Νίγηρα και της Νιγηρίας, με τη βοήθεια και ντόπιων δυτών. Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνεχίζεται.
Η περιοχή αυτή διανύει την περίοδο των βροχών, όμως οι καιρικές συνθήκες τη στιγμή του δυστυχήματος ήταν καλές. «Οι ποταμοί έχουν φουσκώσει και αυτό μπορεί να προκαλέσει πιο εύκολα δυστυχήματα. Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, η βασική αιτία ήταν η υπερφόρτωση» εξήγησε ο Καρίμ.
Οι επιβάτες, στην πλειονότητά τους έμποροι από τον νότιο Νίγηρα, πήγαιναν σε μια τοπική αγορά, στο χωριό Λόλο του Κεμπί για να πουλήσουν την πραμάτεια τους.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας