
Στα γαλλικά εδάφη της Καραϊβικής ο Μακρόν μετά τον κυκλώνα Ίρμα
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα μεταβεί την Τρίτη στον Αγίο Μαρτίνο στις Γαλλικές Αντίλλες, που υπέστη σοβαρές καταστροφές μετά το σαρωτικό πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα μεταβεί την Τρίτη στον Αγίο Μαρτίνο στις Γαλλικές Αντίλλες, που υπέστη σοβαρές καταστροφές μετά το σαρωτικό πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα.
«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε να ταξιδέψει τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη για τον Αγίο Μαρτίνο. Θα φθάσει εκεί την Τρίτη το πρωί. Θα περάσει την ημέρα στη νήσο ώστε να μπορέσει να συναντηθεί με κατοίκους (…) και αξιωματούχους που εκλέγονται στη νήσο» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Κολόμπ από το Μέγαρο των Ηλυσίων, έπειτα από σύσκεψη που είχε με τον πρόεδρο.
Το προεδρικό μέγαρο είχε ανακοινώσει από την Πέμπτη το ταξίδι του Εμανουέλ Μακρόν στις πληγείσες περιοχές «μόλις θα καταστεί δυνατό προκειμένου να μην εμποδίσει τις επιχειρήσεις διάσωσης και μόλις οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν».
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη Γαλλία επέκριναν τη γαλλική κυβέρνηση για τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης και ιδίως σχετικά με το επίπεδο προετοιμασίας κι ετοιμότητας των κρατικών υπηρεσιών ενόψει του κυκλώνα. Πολλοί είναι εκείνοι που ζητούν να συγκληθεί κοινοβουλευτική επιτροπή η οποία θα εξετάσει το θέμα.
Απαντώντας στην κριτική αυτή, ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι το Κράτος, από την αρχή, αντιμετώπισε την κατάσταση. «Όμως όταν πνέουν άνεμοι, οι ριπές των οποίων φθάνουν τα 380 χιλιόμετρα την ώρα, είναι προφανές» ότι αντιμετωπίζεις μια πρωτοφανή καταστροφή, όπως αυτή που είδαμε, συμπλήρωσε ο ίδιος.
Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν στον Αγίο Μαρτίνο από την Ίρμα, οι δέκα στο γαλλικό τμήμα και οι τέσσερις στο ολλανδικό τμήμα της νήσου.
Το ύψος των ζημιών που προκάλεσε ο κυκλώνας στην περιοχή εκτιμάται στα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ.
ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Ανοιχτό να συνεχίσει στη Σεβίλλη ο Βλαχοδήμος: «H απόφαση θα παρθεί από τη Νιούκαστλ»
- Ο Εμμανουήλ Καραλής έβαλε τέλος στη «μοναξιά» του Μόντο Ντουπλάντις
- Μπαχρέιν: Η πρεσβεία των ΗΠΑ καλεί τους Αμερικανούς να αποφεύγουν ξενοδοχεία
- Ολυμπιακός: Φοβερή ατμόσφαιρα στις Σέρρες – Πάνω από 4.000 οπαδοί στο πλευρό της ομάδας (pics)
- Pokémon, ετών 30: Πώς ένα παιχνίδι του 1996 ενέπνευσε μια ολόκληρη γενιά επιστημόνων
- Reports: 53 Greek-owned Ships in Persian Gulf, Hormuz Strait
- LIVE: Φούλαμ – Τότεναμ
- LIVE: Μπράιτον – Νότιγχαμ Φόρεστ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 01.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/matt-bennett-FHCaT8blG5k-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442