Ξεκινά την Παρασκευή το 46ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο
«Βιβλίο-Θέατρο-Κινηματογράφος» είναι το κεντρικό αφιέρωμα του 46ου Φεστιβάλ Βιβλίου, που ανοίγει για το κοινό την Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου, στο Ζάππειο, ενώ την Δευτέρα, 4 του μήνα, στις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα εγκαίνια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
«Βιβλίο-Θέατρο-Κινηματογράφος» είναι το κεντρικό αφιέρωμα του 46ου Φεστιβάλ Βιβλίου, που ανοίγει για το κοινό την Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου, στο Ζάππειο, ενώ την Δευτέρα, 4 του μήνα, στις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα εγκαίνια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Το φεστιβάλ, που θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου, διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ) σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, την ΕΡΤ, το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν.
Τελεί δε υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, καθώς και την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).
Στο πλαίσιο του κεντρικού αφιερώματος θα πραγματοποιηθούν, μεταξύ άλλων, οι εκδηλώσεις «Η ΕΡΤ και η συμβολή της στο βιβλίο, το θέατρο και τον κινηματογράφο», «Από τη σελίδα στη σκηνή και ο ρόλος ενός κρατικού θεάτρου σε μια εποχή αλλαγών», «Θέατρο Τέχνης – Έλληνες θεατρικοί συγγραφείς τα τελευταία 30 χρόνια», όπως και «Βιβλίο, κινηματογράφος και κινηματογραφική εκπαίδευση».
Επίσης, θα πραγματοποιηθούν αφιερώματα στον Νίκο Καζαντζάκη και στην επέτειο των 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση, ενώ θα υπάρξουν και πολλές συζητήσεις για οικονομικά, πολιτικά και λογοτεχνικά θέματα, με αφορμή τις προγραμματισμένες βιβλιοπαρουσιάσεις.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μαρούσι: Πώς βρέθηκε στο κενό η 27χρονη – Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου
- Ουγγαρία – Ελλάδα 13-12: Πρεμιέρα με ήττα για την Εθνική στα προκριματικά του World Cup στην Αλεξανδρούπολη
- Νορβηγία: Δύο νεκροί και δύο τραυματίες από χιονοστιβάδα
- Αλ. Τσίπρας: Το μόνο ασυμβίβαστο που θα έπρεπε να θεσπιστεί είναι αυτό του πρωθυπουργού και του πολιτικού απατεώνα
- Παρίσταναν τους λογιστές ξεγελώντας δεκάδες θύματα – Πάνω από 1,2 εκατ. ευρώ η λεία, εννιά συλλήψεις
- Αυτός είναι ο πρώτος στόχος της Λίβερπουλ για αντί-Σαλάχ
- Ο Τσαζ Παλμιντέρι ήθελε να γίνει ηθοποιός και όχι γκάνγκστερ
- Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη λειτουργία του τουρ στο «Γ. Καραϊσκάκης»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442